2 липня — день Зосими: історія, традиції та прикмети свята

Сьогодні роблять оберіг для гаманця, щоб гроші завжди водилися!
2 липня — день Зосими: історія, традиції та прикмети свята
Православні християни 2 липня згадують мученика Зосиму Аполлоніадського. Дата за народним календарем називається пасіка або день Зосими.
Ким був святий Зосима?
Жив Зосима в фракійському місті Аполлонії в I-II століттях. Перебував на військовій службі, але покинув її заради віри Христової. Пройшов обряд Хрещення і став вести доброчесне життя.
Суворий імператор Доміціан, відомий гоніннями на християнство, запропонував Зосиму відректися від віри. Але отримав відмову, і піддав християнина жорстоким катуванням. Його тримали лежачи на розжареному металевому ліжку, одягали залізні сандалі з вбитими в підошви гострими цвяхами і змушували довго ходити, тривалий час морили голодом і спрагою.
Бог щоразу посилав Зосиму сили витерпіти муки. Тож правитель в люті наказав відрубати вірному християнинові голову мечем.
Які в цей день існують обряди і традиції?
На Русі вважалося, що святий Зосима протегує бджолярам, тому дату і прозвали в народі Пасічник. Люди вірили, що в день Зосими бджоли особливо смачний медок збирають, турбувати їх сьогодні не можна.
Якщо ви займаєтеся бджільництвом і хочете отримати багатий медовий урожай, то прочитайте 2 липня біля вуликів такий замовний текст: «Бджілки-трудівниці, жужіть, жужіть. Над полями і луками пролетіть. Багато солодкого меду звідти принесіть». Після цих слів тричі перехрестіть вулики.
У слов'ян бджілки вважалися Божими угодницями. Згідно з повір'ями, вони не лише віск дають, з якого роблять свічки церковні, але і все про людські вчинки знають. Тому і вірили на Русі — кого 2 липня бджола вжалить, той, значить, багато нагрішив.
Існує народний звичай — у день Зосими медом нікого не пригощають
Сьогодні сприятливий день для того, щоб починати нові справи та важливі проекти. Вони обов'язково виявляться успішними.
Ваш матеріальний дохід покращиться, якщо зробите ці прості обереги!
Відмінна прикмета — побачити в день Зосими бджілку, що летить. Наші предки вірили, що вона обіцяє удачу в грошових питаннях. А якщо сьогодні у ваш двір прилетить цілий рій, то весь рік сім'я проживе в достатку і фінансовому благополуччі.
Слов'яни в бджолиний день традиційно приймалися за виготовлення грошових оберегів. Спробуйте і ви: на чистому паперовому аркуші намалюйте бджолу, трохи капніть на неї меду і покладіть цей талісман у місце, де зберігаєте гроші (скринька, банка, сейф).
Який оберіг тримати в гаманці?
• Купюра в один долар. Складіть її трикутником у вигляді пірамідки. Щоб фінансова удача вас не залишала, не розгортайте її ніколи і не діставайте з гаманця.
• Паличка ароматної кориці. Додайте до неї ще два-три листочки м'яти і покладіть в гаманець. Вони залучать нові надходження грошей.
• Срібна ложка — символ багатства. Її можна придбати в ювелірних або сувенірних точках. Вона мініатюрна, так що легко поміститься в гаманці. Але разом з монетами і купюрами ложечку не тримайте, у неї повинна бути окрема кишенька.
• Маленька фігурка мишеня з натуральних матеріалів (металу, каменю, дерева). Хвіст у нього неодмінно повинен бути загнутим (прямим він може дірочку в гаманці зробити, тож грошики підуть).
Прикмети погоди на 2 липня
  • Поспостерігайте 2 липня за бджолами, за їх поведінкою можна дізнатися погоду на найближчі дні. Якщо вони повільні і сонні, значить, буде непогода і прохолодно. Якщо намагаються вжалити, дзижчать цілий день і зляться, то чекайте дуже посушливі дні.
  • Якщо в день Зосими рано вранці почався дощ, то він ще кілька днів буде лити. А якщо сьогодні після обіду задощило, то це ненадовго.

Related

Цікаво 7993449527547901758

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item