Єдиний вихід для білорусів - йти на вулиці і робити все для відставки Лукашенка

Єдиний вихід для білорусів - йти на вулиці і робити все для відставки Лукашенка

Білоруська опозиція має готуватися до повалення режиму Лукашенка, спираючись не на формальні юридичні норми та інституції, що за умов відсутності демократії по суті є "муляжем", а виключно на народну ініціативу.
Про це український журналіст, публіцист і громадський діяч Віталій Портников заявив в етері Еспресо.TV.
"Про вибори (9 серпня - ред.) говорити не можна. Можна говорити тільки про одне - що буде після виборів", - зазначив він.
Сценарій майбутніх подій у Білорусі він бачить наступним чином:
"Білоруси вийдуть на вулиці і буде білоруська Площа, яка може закінчитися тільки одним - відставкою Олександра Лукашенка, розпуском парламенту, переходом влади до тимчасово керівництва країни, можливо, спікер парламенту стане тимчасовим керівником, не має значення, і проведенням нових демократичних виборів".
"Це залежить від самих білорусів", - додав при цьому Портников.
На його думку, білоруський опозиції зарад слід не переймтися дотриманням юридичних процедур, які він назвав "муляжем", а заручитися якнайширшою підтримкою народу.
"Це ж не демократія, це муляж. Іншого виходу не існує... Поки що ми можемо говорити тільки про одне - білоруська демократія можлива тільки як народна ініціатива. Сама білоруська держава існує виключно як інструмент обслуговування інтерсеів Олександра Лукашенка. Ніякого іншого вигляду вона не має", - наголосив Портников.

Related

Події у світі 3711872831040042284

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item