Як швидко заспокоїти дитину у різному віці

Дитячі істерики бувають у різному віці.
Як швидко заспокоїти дитину у різному віці
Життя кожного малюка, як і дорослого, сповнене подій, причому деякі з них можуть сильно його засмутити. І тоді батьки розгублюються: що робити, куди бігти, кому заплатити, куди дивитися. Нічого не зрозуміло.
Що ж, ситуація складна, але ось головні поради, які допоможуть заспокоїти дитину будь-якого віку.
Як заспокоїти новонародженого
Новонароджені часто плачуть, бо не можуть пояснити, чого їм не вистачає. Може бути кілька серйозних причин сліз:
  • Дитина голодна.
  • Їй жарко або холодно.
  • Їй дискомфортно в пелюшках.
  • У неї мокрий підгузок.
  • У неї щось болить.
Спочатку спробуйте позбавити немовля від дискомфорту, а вже потім, якщо дитина не заспокоюється, можна робити такі дії.
Обійми
Обійми — це те, що спрацьовує завжди, тому що людина — соціальна істота і їй важливо відчувати підтримку, яку можна виразити обіймами. Цей спосіб дозволить почуватися малюкові у безпеці, і навіть збільшить вироблення «гормону обіймів» — окситоцину. Саме цей гормон відповідальний за почуття радості, задоволення.
Білий шум
Якщо є генератор білого шуму — добре, якщо ні — скачайте один із таких додатків на телефон і включіть монотонний звук. Наприклад, звук дощу або шуму листя. Під ці звуки малюка потрібно ритмічно погойдувати, і тоді він досить швидко заспокоїться.
Як заспокоїти маленьку дитину
У віці від 4 місяців і до року дитина вже починає розвиватися і ставати більш складною істотою, ніж новонароджений. Тепер просто обіймами не обмежитись, і щоб заспокоїти малюка, треба проявити хитрість і спритність.
Перемкніть увагу
Якщо дитина чимось засмучена або налякана, можна переключити її увагу на щось більш приємне або смішне: мультики, іграшки чи що завгодно.
Ось кілька ідей:
  • Приготуйте дитині теплу ванну з пухнастою пінкою. Дозвольте їй трохи погратися у воді з улюбленими іграшками. Через кілька хвилин дитина повністю забуде про причину сліз.
  • Нагодуйте малюка його улюбленою стравою або почастуйте цукеркою. Смачні ласощі — одне з кращих «ліків» від істерики.
  • Сходіть із крихіткою на прогулянку. Ігри на дитячому майданчику і спілкування з іншими дітьми допоможуть їй відволіктися від ситуації, через яку пролилися сльози.
  • Покажіть щось цікаве — кішку, велику машину або яскравий предмет. Головне — зацікавити плаксу, і тоді проблема вирішена.
  • Розсмішіть. Якщо дитина плаче, можна спробувати її розсмішити. Як це зробити? Найпростіший спосіб — скорчити смішну гримасу чи полоскотати. Лоскоту дуже важко протистояти, тому дитина відразу ж почне сміятися, а продовжить вже по інерції.
  • Лялькова вистава. Візьміть улюблену іграшку дитини і покажіть сценку смішним голосом.
Як заспокоїти дитину 3-5 років
Тут рівень ускладнюється, тому що діти стають ще інакшими. Треба вже бути трішки психологом. Ось кілька трюків, які допоможуть заспокоїти дорослу дитину.
Співчуття і пропозиція допомоги
У цьому віці дитина вже все розуміє, тому просто запитайте, що сталося і чому вона плаче. Можна підкріпити це питання обіймами.
Допоможіть вивільнити негатив
Здорове вивільнення негативних емоцій — це те, що допомагає і дорослим, і підліткам, і маленьким дітям. Наприклад, якщо дитина плаче, можна запропонувати їй побити подушку, зробити зарядку, пограти в активну гру або просто зайнятися її улюбленою справою.
Смачна перерва
Їжа допомагає відчувати себе набагато краще, тому більшість проблем люди полюбляють «заїдати». Не треба, звісно, влаштовувати дитині переїдання, але з'їсти щось смачненьке і солодке — завжди можна. Головне, не переборщити і не зробити з цього звичайний ритуал. Наприклад, приготуйте смачний шоколадний коктейль.
А що ж робити з дітьми старшого віку? З ними треба розмовляти, слухати їх і не засуджувати. Тут уже ніякими хитрими прийомами не допоможеш.

Related

Цікаво 6290865767543057367

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item