Росія не погоджується на розмінування Донбасу

Росія не погоджується на розмінування Донбасу
Росія проти розмінування територій.
Російська сторона відмовляється затвердити вже узгоджені 13 районів для розмінування.
"Ми вітаємо вчорашню домовленість у ТКГ про додаткові заходи щодо закріплення режиму припинення вогню, починаючи з 00:01 години 27 липня. Україна повністю зобов'язується виконувати узгоджені заходи та розраховує, що російська сторона також виконає взяті на себе зобов'язання. Поруч з цим, ми не можемо висловити аналогічний оптимізм щодо інших безпекових заходів, щодо яких зараз ведуться переговори в рамках ТКГ, включаючи розведення військ та техніки, а також відведення важкого озброєння та розмінування. Найбільш тривожним щодо останнього питання є те, що російська сторона відмовляється затвердити вже узгоджені 13 районів для розмінування", - сказав постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євген Цимбалюк під час засідання Постійної ради ОБСЄ у четвер, 23 липня, повідомляє Укрінформ.
Очільник місії України при ОБСЄ вказав на те, що, публічно вимагаючи повного виконання всіх політичних положень Мінських домовленостей, "Росія та її представники з тимчасово окупованих районів продовжують блокувати будь-яке просування на політичному треку мінських переговорів".
Зокрема, з вини російської ж сторони практично зупинено обговорення питання щодо особливого порядку місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей.
Раніше в ОБСЄ озвучили подробиці угоди про припинення вогню на Донбасі, досягнуті під час переговорів Тристоронньої контактної групи.
Зокрема йдеться про заборону на наступальні дії та на використання будь-яких видів літальних апаратів.

Related

Події в Україні 3133389949574852432

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item