Найяскравіша комета за останні сім років максимально наблизиться до Землі

Найяскравіша комета за останні сім років максимально наблизиться до Землі
За допомогою середніх і великих телескопів можна розглянути структуру хвоста комети

Комету можна розгледіти на небі увечері і в першу половину ночі. Вона знаходиться десь між Капелло (найяскравішою зіркою сузір'я Візник) і Великою Ведмедицею.


Комета C/2020 F3 (NEOWISE), яка є найяскравішою з спостережуваних за останні сім років, в четвер наблизиться на мінімальну відстань до Землі. Про це, в середу, 22 липня, пише ВВС.
 
Повідомляється, що комета пролетить біля землі на відстані в 103,52 млн. км, після чого продовжить свій шлях. Її швидкість складе трохи більше 50 кілометрів в секунду, що також вкрай мало.
 
Neowise - одна з небагатьох комет, яку в XXI столітті можна буде побачити неозброєним оком, а вчені називають її найяскравішою за останні сім років.
 
Минулого разу вона проходила поруч з нашою планетою близько 4,5 тисячі років тому. Жителі Північної півкулі зможуть спостерігати комету відразу після заходу сонця. До кінця липня вона зникне з поля зору і продовжить свій шлях.
 
Уточнюється, що комета видна в першій половині ночі між Капелло і Великою Ведмедицею.
 
Комета C 2020 F3 була відкрита 27 березня 2020 року інфрачервоним космічним телескопом NEOWISE
 
Раніше повідомлялося, що до Землі наближається рідкісна неймовірна комета C/2020 F3, названа ще NEOWISE. В Україні її можна буде спостерігати практично до кінця липня.
 
Також Корреспондент писав про те, що в Україні зробили фото комети Neowise.

Related

Цікаво 5618185095377240324

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item