У Харкові хворий на COVID-19 помер після відмови лікарні прийняти його

У Харкові хворий на COVID-19 помер після відмови лікарні прийняти його
У Харкові лікарня відмовилася прийняти хворого на коронавірус: він помер

Коронавірус викликав у чоловіка загострення супутнього захворювання, але спеціалізована лікарня відмовилася брати його на лікування.

 
У Харкові 39-річний хворий на COVID-19 і з супутніми захворюваннями помер після того, як його відмовилися прийняти на лікування міськлікарні. Тепер інцидент розслідує спецкомісія. Про це завила прес-секретар Харківської ОДА Ксенія Ярікова в п'ятницю, 24 липня.
 
"У департаменті охорони здоров'я факт смерті 39-річного пацієнта в інфекційній лікарні підтверджують. Департамент створив клініко-експертну комісію, яка працює ыз сьогоднішнього дня. Про результати її роботи і висновки буде повідомлено пізніше", - сказала Ярікова.
 
Днем раніше про смерть чоловіка в інфекційній лікарні написав у Facebook користувач Олександр Ружанський. 22 липня хворому з підтвердженим коронавірусом була необхідна допомога спеціалізованої лікарні у зв'язку із загостренням супутнього захворювання. Пацієнта інфекціонки швидка возила в дві міські лікарні, де відмовилися прийняти чоловіка.
 
Зокрема, Міська клінічна лікарня №7 не прийняла хворого, оскільки це не було узгоджено і суперечить наказам.
 
Заступник мера Харкова Світлана Горбунова-Рубан заявила, що переведення пацієнта з інфекційної лікарні не було узгоджене і взагалі суперечить наказам МОЗ.
 
"Не можна класти в швидку хворого і возити його містом, не домовившись з лікувальними установами або з якимось конкретним лікувальним закладом, який готовий був би його прийняти", - каже Горбунова-Рубан і додає, що 7-я міська лікарня "не має права" брати хворих з COVID-19.
 
"Це на рівні національного законодавства, це практично багатопрофільна лікарня. Вони за наказом не мають права приймати цих людей", - додала чиновниця.
 
За словами заступника мера, пацієнта консультував лікар з цієї лікарні.
 
"Дав йому всі необхідні призначення і мова про переведення взагалі не йшла, тому що там форма інсульту така, яку навіть вдома можна лікувати. Принаймні такий діагноз був поставлений", - резюмувала Горбунова-Рубан.
 
Нагадаємо, що раніше в Житомирі в черзі в поліклініку зібралися більше сотні людей. Соціальної дистанції ніхто не дотримувався, люди сперечалися між собою. Дехто прийшов без масок.
 
Також повідомлялося, що на Закарпатті ледь вистачає місць у лікарнях для пацієнтів з COVID-19. Кількість хворих на коронавірус у регіоні зростає швидкими темпами протягом останніх тижнів.
 

Related

Суспільство 349687724628546681

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item