ПП-2: у Німеччині заявляють про погрози США порту

ПП-2: у Німеччині заявляють про погрози США порту
Порт Мукран

Американці пригрозили порту Мукран наслідками за будь-яку підтримку російського проекту.

 
Американські сенатори пригрозили "фінансовим руйнуванням" німецькому порту Мукран, у якому зберігаються матеріали для будівництва Північного потоку-2, пише в четвер, 6 серпня, газета Handelsblatt.
 
"Якщо ви продовжите надавати товари, послуги і надавати підтримку проекту Північний потік-2, то ви зруйнуєте майбутній фінансовий стан свого підприємства", - йдеться в листі сенаторів Теда Круза, Тома Коттона і Рона Джонсона, адресованого компанії Faehrhafen Sassnitz, яка управляє портом.
 
Сенатори вважають, що компанія "свідомо забезпечує проект важливими товарами, послугами і надає іншу підтримку", наприклад у постачанні російського екіпажу судна Академік Черський провіантом.
 
"Ваше постачання Фортуни чи Академіка Черського з певністю можна буде піддати санкціям, якщо одне із суден опустить у воду трубу для Північного потоку-2", - йдеться в листі.
 
Сенатори наголосили, що їхній лист є свідченням того, що заходи можуть бути прийняті проти всіх, хто так чи інакше буде пов'язаний з проектом - керівників компаній, акціонерів і співробітників фірм.
 
Компанія Faehrhafen Sassnitz на 90% належить місту Засниць і на 10% землі Мекленбург - Передня Померанія.
 
Як відомо, Держдеп включив Північний потік-2 і Турецький потік у список проектів, на які поширюються санкції закону США про протидію супротивникам Америки за допомогою санкцій (CAATSA).
 
Ці санкції увійшли в план оборонного бюджету США на наступний фінансовий рік, який починається 1 жовтня.
 
Документ передбачає введення санкцій стосовно іноземних осіб і компаній, які сприяють оренді, продажу і наданню суден, що здійснюють будівництво газопроводів.
 
Під санкції можуть потрапити більше ста європейських компаній.

Related

Події у світі 4407085660223047216

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item