6 хвороб, які можна легко виявити, подивившись на стан вашого волосся

Деякі хвороби здатні погіршити стан волосся.
Іноді слабке або тьмяне волосся, схильне до випадання — це результат неправильного догляду. Але у деяких випадках проблеми з волоссям — це небезпечний знак, помітивши який, важливо записуватися не у перукарню, а до лікаря. Розповідаємо, про які хвороби може попереджати наше волосся.
Хвороби зубів і ясен
Волосся — не зуби, так говорить старе прислів'я? Дослідження, результати якого були нещодавно опубліковані у виданні Journal of Clinical Investigation, спростовує його: брак кератину, який робить волосся тонким і неслухняним, так само погано впливає на зуби. Кератин — важливий будівельний матеріал, необхідний для здоров'я і міцності волосся та зубів. І якщо ваше волосся стало менш міцним, швидше за все, зуби теж потребують підтримки. Тож запишіться до стоматолога!
Нездоровий раціон
Волосся стало тьмяним і тонким? Можливо, вам варто звернути пильну увагу на свій щоденний раціон: ламкість волосся і втрата блиску — ознака нестачі поживних речовин, яка може позначитися на здоров'ї серця та інших важливих органів. Додайте у щоденну дієту більше фруктів і овочів та скоротіть кількість оброблених продуктів.
Депресія
Тривалий стрес і тривога можуть стати тригером для депресії — а ще вони стоншують волосся і змушують його випадати. У нормі ми щодня втрачаємо до 80 волосків, але якщо ви помітили, що випадання стало більш інтенсивним, можливо, вам варто звернутися до лікаря і підібрати антистресову терапію.
Порушення балансу гормонів
Гормональні контрацептиви можуть зробити ваше волосся менш еластичним, тонким, сухим і ламким — та якщо ви помітили щось подібне, зверніться до вашого гінеколога і попрохайте підібрати для вас інші засоби.
Брак меланіну
Якщо у вас світле волосся, вам обов'язково потрібно захищати свої очі від ультрафіолету: як показали результати дослідження, опублікованого у виданні Ophthalmology, організм людей з блакитними очима і світлим волоссям виробляє менше захисного пігментного меланіну. У результаті люди з білявим волоссям більш схильні до вікової макулярної дегенерації, яка є головною причиною незворотної втрати зору у людей, які старші за 50 років. Обов'язково захищайте свої очі від яскравого сонця!
Хвороби щитоподібної залози
Раптове витончення волосся може бути проявом гіпотиреозу, стану, за якого щитоподібна залоза не виробляє достатню кількість гормонів. Крім того, ослаблення і випадання волосся може бути ознакою синдрому полікістозних яєчників. Обов'язково зверніться до ендокринолога!

Related

Здоров'я 9130924789503815060

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item