ВООЗ оцінила витрати на препарати від коронавірусу

ВООЗ оцінила витрати на препарати від коронавірусу
ВООЗ оцінила витрати на ліки від коронавірусу

Щоб збільшити шанси на успіх в боротьбі з пандемією необхідно створити умови, при яких вакцина від COVID-19 стане доступною "для всіх людей скрізь", заявив глава ВООЗ.


Боротьба з коронавірусною інфекцією нового типу потребує ще щонайменше 100 мільярдів доларів, які доведеться витратити в усьому світі, заявив глава Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Адханом Гебрейесус. Про це, у четвер, 13 серпня повідомляє ТАСС.
 
За словами Гебрейесуса, міжнародна програма ВООЗ, яка покликана забезпечити рівноправний доступ країнам до інструментів проти COVID-19, вже зараз потребує вливання 31,3 млрд доларів, а розробка нових ліків потребує ще більших інвестицій.
 
"За нашими оцінками, світові буде потрібно витратити щонайменше 100 млрд доларів на нові інструменти, особливо на вакцини, які розробляються", - вважає глава ВООЗ.
 
Раніше Гендиректор ВООЗ підкреслив, що різноманітність вакцин-кандидатів різних типів збільшить шанс на успіх в боротьбі з пандемією.
 
При цьому, Гебрейесус попередив, що створення ліків ризикує спровокувати "вакцинний націоналізм" і зростання цін, коли попит на новинки буде перевищувати пропозицію.
 
Також, він нагадав, що згідно з оцінками Міжнародного валютного фонду, "пандемія COVID-19 обходиться глобальній економіці в 375 млрд доларів щомісяця, а загальні втрати глобальної економіки протягом двох років перевищать 12 трлн доларів".
 
Про створення вакцини від коронавірусу недавно заявили в Росії, де вже встигли випробувати її на добровольцях.
 
Пізніше стало відомо про побічні ефекти від російської вакцини від COVID.

Related

Події у світі 3668003988217779327

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item