У Львові після весілля зафіксували спалах коронавірусу

Декілька осіб одразу потрапили до лікарні з двобічною пневмонією.
У Львові після масового весілля, яке відбулося минулими вихідними, впродовж тижня один за одним почали хворіти гості на COVID-19.
Про це повідомила лікарка-епідеміологиня Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні Наталія Тімко у Facebook.
"Молодята хотіли побратися ще у травні, але увесь цей час відкладали через епідемію коронавірусу. В останній тиждень липня таки вирішили відсвяткувати. Всього запросили 180 осіб, однак частина з них відмовилась, тож на святкування у кафе прийшли 130 гостей. Про соціальну дистанцію, звісно, ніхто не згадував. В масках їсти не зручно, танцювати теж... Усі сподівалися, що на весілля прийшли лише здорові (тест на вході з негативним ПЛР ніхто не вимагав ;)) та вживання алкоголю допоможе уникнути хвороби", - зазначила вона.
Лікарка розповіла, що через чотири дні після святкування захворів дехто з родини молодого, а потім дехто з сім'ї молодої.
Спочатку вони вирішили, що застудилися через кондиціонер. Проте, декілька осіб одразу потрапили до лікарні з двобічною пневмонією. Лабораторія підтвердила їм Covid-19.
"Історія триває. Випадки захворювання продовжують реєструватися і серед гостей та їхніх родин. Молодята обурювались: Який карантин? Ми себе добре почуваємо. Ми їдемо на море!!! Один з гостей не захворів, а у реанімацію згодом потрапила його старенька мати, яка з хати не виходила останні кілька років", - додала Тімко.
Вона закликала дотримуватися соціальної дистанції, правил гігієни та носити маску.
"Нехтуючи правилами карантину ВИ КАЛІЧИТЕ ЧИЇСЬ ДОЛІ! подумайте про це, коли ідете на гучне весілля, їдете на озеро з великою кількістю людей, збираєте компанію на день народження. Ніхто не може точно знати хворий він чи здоровий, навіть якщо нічого не турбує. Потурбувати може завтра", - наголосила лікарка-епідеміологиня.
У світі на ранок 9 серпня зафіксували 19 817 456 випадки зараження Covid-19. З них 729 748 виявилися летальними, а 12 729 497 людей одужали.

Related

Суспільство 6346099512521992817

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item