РФ заявила про зовнішнє втручання у справи Білорусі

РФ заявила про зовнішнє втручання у справи Білорусі
Хто саме тисне на владу Білорусі, Захарова не говорить

Білорусь намагаються ззовні дестабілізувати і розколоти, заявила Захарова, запевнивши, що Москва залишається надійним союзником Мінська.

Офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова на брифінгу в четвер, 13 серпня, заявила про втручання у внутрішні справи Білорусі ззовні, пише Интерфакс.
Вона висловила стурбованість про "інциденти на вулицях низки білоруських міст" і "безпрецедентний тиск, який чиниться окремими зарубіжними партнерами на білоруську владу".
"Відстежуються виразні спроби зовнішнього втручання в справи суверенної держави з метою розколоти суспільство і дестабілізувати ситуацію", - заявила Захарова.
Вона зазначила, що подібне "втручання" "бачили в інших країнах".
Захарова закликала всіх до стриманості і розсудливості.
За її словами, Москва підтверджує "зацікавленість в стійкій внутрішньополітичній ситуації в Білорусі" і сподівається, що "незабаром обстановка в країні нормалізується і повернеться в спокійне русло".
Представник МЗС РФ запевнила, що Росія "була і залишається надійним союзником і другом Білорусі і братнього білоруського народу".
"Впевнені, що спроби внести розлад між нами приречені на провал", - резюмувала вона.
Нагадаємо, перед виборами президента в Білорусі затримали 33 бойовиків приватної військової компанії Вагнера. Їх підозрюють у підготовці масових заворушень.
У РФ заявили, що затримані стали "жертвами афери" третьої країни, метою якої було ускладнити відносини Москви і Мінська напередодні виборів.

Related

Події у світі 5963220154751914139

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item