Кулеба розповів, про що домовився з Сиярто

Кулеба розповів, про що домовився з Сиярто
Зустріч Кулеби і Сийярто (архівне фото)

Глави МЗС України та Угорщини провели інтенсивні переговори, під час яких досягли низки домовленостей, зокрема, про роботу трьох міжурядових груп.

 
Міністри закордонних справ України та Угорщини Дмитро Кулеба і Петер Сиярто домовилися про роботу трьох міжурядових груп - з питань нацменшин, освіти і транскордонного співробітництва. Про це Кулеба повідомив у ході брифінгу в середу, 23 вересня, в Закарпатській ОДА, повідомляє Укрінформ.
 
Кулеба зазначив, що під час зустрічі з угорським колегою вони мали інтенсивний діалог.
 
"Ми досягли декількох домовленостей, поки будемо спільно працювати над тим, щоб успішно провели засідання три міжурядові групи - з питань національних меншин, з питань освіти і з питань транскордонного співробітництва, в рамках якої обговорюється розвиток нових КПП на кордоні", - сказав Кулеба.
 
За його словами, на Закарпатті він також домовився з Сиярто про невідкладне проведення бізнес-форуму українських і угорських компаній під егідою обох МЗС, а ще обговорювали розвиток туризму в Закарпатській області.
 
"...Ми хочемо більше торгівлі, міжлюдських, інфраструктурних та політичних контактів між Угорщиною та Україною", - заявив Дмитро Кулеба.
 
Зі свого боку, Петер Сиярто зазначив, що країнам необхідно зробити кілька важливих кроків, щоб направити українсько-угорські відносини в потрібне русло.
 
"Однозначно, ситуація, яка зараз існує, не є гарною ні для Угорщини, ні для України, ні для закарпатських угорців. Щоб вирішити наші проблеми, необхідно робити багато маленьких кроків. З нашого боку ми і далі будемо допомагати угорцям Закарпаття - за шість років Угорщина вклала 90 млрд форинтів у розвиток Закарпаття. Ми визнаємо територіальну цілісність України, підтримуємо газові поставки в Україну, забезпечуємо транзитний переїзд громадян, які подорожують до Європи. Я підтримую думку мого колеги, Закарпаття треба зробити загальним надбанням України та Угорщини", - зазначив Сиярто.
 
Він додав, що угорці чекають великих результатів від роботи цих трьох міжурядових груп, про які говорив Дмитро Кулеба.
 
Раніше повідомлялося, що Сиярто назвав умови зустрічі Орбана із Зеленським.
Нагадаємо, сьогодні міністри закордонних справ України та Угорщини Дмитро Кулеба і Петер Сиярто провели зустріч у Закарпатській області.

Related

Політика 2011049958366478962

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item