Чому фахівці не рекомендують пити остиглий чорний чай

Коли чорний чай може нашкодити організму.
Чому фахівці не рекомендують пити остиглий чорний чай
Чай є найпопулярнішим напоєм у світі, після чистої води, при цьому, чорна заварка частіше використовується, ніж зелена. Варто знати, чому не можна пити остиглий чорний чай, щоб не наражати свій організм на небезпеку.
Чи шкідливо пити холодний чорний чай
Багато людей мають звичку давати чаю охолонути, або заварюють вранці цілий чайник, щоб вистачило на весь день. Але фахівці заявляють, що пити можна тільки той чай, який був заварений 10-20 хвилин назад. За цей час чай встигає охолонути до теплого стану, щоб не обпалювати рот, але і не стає холодним.
Якщо залишити чай остигати на необмежений час, то зверху на ньому утворюється плівка, яка також забарвлює світлу чашку в темний колір. Рідко хтось замислюється про склад даної плівки, але фахівці заявляють, що саме вона може завдавати шкоди організму. Після декількох чашок такого чаю, першою отримує удар печінка, бо їй доводиться фільтрувати дане скупчення бактерій, а далі порушується робота шлунково-кишкового тракту.
Коли ще чорний чай може завдати шкоди організму
Фахівці багато років не рекомендують поєднувати чай разом з їжею. І мова не йде про печиво або цукерку, а повноцінне приймання їжі. Чай необхідно пити за годину до їжі і після. Якщо пити чай під час їжі, запиваючи ним, то існує ризик розтягнути шлунок, що призведе до проблем зі здоров'ям, а також ожиріння. Після їжі необхідно також почекати годину, щоб випити чаю, бо чашка напою на повний шлунок може призвести до обваження шлунка, що призведе до його розладу. Відомо, що шлунок на перетравлення рідкої і твердої їжі використовує різні процеси, але не може їх поєднувати.
Чорний чай не можна пити увечері, якщо тільки не доведеться боротися зі сном. У складі чорного чаю знаходиться більше кофеїну, ніж в самій каві, тому ним можна просто перебити сон. Систематичне вживання чорного чаю вечорами, може привести до хронічного безсоння, що загрожує проблемами з фізичним здоров'ям, а також з психологічним.
Чорний чай часто протипоказаний під час вагітності, бо компоненти його складу сильно стимулюють органи, що може привести до тонусу матки, а також негативного самопочуття жінки. Але на останніх термінах, прям перед пологами, часто радять пити чорний чай, бо в цей період вже корисно стимулювати пологову діяльність, але до цього методу варто вдаватися тільки після консультації з лікарем.

Related

Здоров'я 9103334495703283553

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item