На дні моря виявили корабель, який перевозив рабів

На дні моря виявили корабель, який перевозив рабів
Корабель La Union затонув внаслідок вибуху парових баків.
Неподалік порту Сисаль в Мексиці виявили залишки парового кубинського корабля La Union. У 1850-х роках на ньому перевозили рабів з племені майя.
Вперше уламки судна виявили ще 2017 року, але ідентифікувати його не могли. Допомогли місцеві мешканці. Старожили зберегли легенди про те, як з міста, у часи Юкатанської війни каст XIX ст. вивозили полонених майя, повідомляє Phys.org
На той час рабство у Мексиці було незаконним, але капітани подібних кораблів купували захоплених полонених учасників бойових дій чи обдурювали майя, які внаслідок конфлікту залишалися безземельними. Вони підписували робочі контракти, потрапляли на Кубу, де з ними поводились, як з рабами.
"Рабів продавали посереднику за 25 песо. А ті перепродували їх у Гавані - чоловіків за 160 песо, жінок – за 120. Вони майже ніколи не поверталися додому", - розповіла археолог Барба Майнеке.
У травні 2019 року в штаті Алабама виявили останный корабель американських рабовласників "Клотільда". 160 років тому його зумисне потопили біля річки Мобіл. "Клотільда" переправила 110 чоловіків, жінок і дітей з Африки до Алабами 1860-го.

Related

Цікаво 3116678557449669692

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item