Степанов: Ми повинні створити виробництво вакцин

Степанов: Ми повинні створити виробництво вакцин
Україна має намір розвивати власне виробництво вакцин

В Україні три виробники мають можливості з масового випуску вакцин проти дифтерії, правця, кору, каже міністр.

 
МОЗ веде роботу щодо виробництва вакцин на потужностях вітчизняних виробників, повідомив глава відомства Максим Степанов у четвер, 15 жовтня.
 
За його словами, виробники до цього готові: є відповідні потужності і фахівці.
 
"Ми повинні створити своє виробництво вакцин. Наша країна повинна мати повністю своє забезпечення вакцинами. Це шлях не швидкий. Це неможливо зробити за півроку, але наші виробники готові до цього приступити. Принаймні, три виробники, з якими ми розмовляли, які мають відповідні потужності. Я говорю про ті вакцини, якими ми користуємося постійно: проти дифтерії, правця, кору. Це питання нашої біобезпеки", - зазначив міністр.
 
Він допустив, що на першому етапі виробництво своїх вакцин буде дорожче, ніж імпортованих.
 
Також Степанов нагадав, що Україна приєдналася до глобальної ініціативи COVAX, яка створила альянс з доступу до вакцини проти коронавірусу.
 
"Нам підтвердили, що коли з'явиться вакцина від коронавірусу, ми можемо розраховувати на 8000000 доз за цією ініціативою. Паралельно МОЗ веде переговори також з такими світовими компаніями, як Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Sinovac", - сказав Степанов.

Раніше академік Національної академії наук Сергій Комісаренко заявив, що Україна не володіє технічними можливостями для виробництва вакцин від коронавірусу, але саму вакцину вчені розробити можуть. 

Related

Суспільство 1253141406623862952

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item