Вірменія заявила про новий наступ Азербайджану

У Баку, у свою чергу, звинувачують Єреван у порушенні гуманітарного перемир'я в Нагірному Карабасі, яке почало діяти 18 жовтня.

 
Азербайджан почав наступ у південній частині Нагірного Карабаху недалеко від кордону з Іраном, заявила прес-секретар вірменського міністерства оборони Шушан Степанян на своїй сторінці у Facebook 18 жовтня.
 
"Незважаючи на оголошення про нове гуманітарне припинення вогню, збройні сили Азербайджану вкотре грубо порушили угоду", - написала Степанян.
 
За її словами, 18 жовтня близько 7:20 за місцевим часом (6:20 за Києвом) азербайджанська армія за підтримки артилерії почала наступ у районі Худаферинського водосховища, щоб зайняти вигідні позиції. Представник міністерства зазначила, що обидві сторони несуть втрати.
 
Міноборони Азербайджану, у свою чергу, заявило, що це Вірменія порушує перемир'я і вночі обстрілювала околиці міста Джебраїл і взяті під контроль Азербайджану села Нагірного Карабаху.
 
"Протягом ночі противник з мінометів й артилерії обстріляв околиці міста Джебраїл, а також звільнені від окупації села цього району, розташовані вздовж річки Араз", - заявило відомство.
 
Нагадаємо, попереднє перемир'я в Нагірному Карабаху вступило в силу в суботу, 10 жовтня. У той же день сторони конфлікту звинуватили одна одну в порушенні режиму припинення вогню.
 
Учора Азербайджан заявив про просування в Карабаху. За повідомленням, були взяті під контроль ще сім сіл і місто Фізулі.
 

Related

Події у світі 6495890504921882264

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item