В Україні тестуватимуть японські пігулки проти коронавірусу

В Україні тестуватимуть японські пігулки проти коронавірусу
Україна отримає пігулки безкоштовно. 

Найближчим часом Японія надасть Україні 12 тисяч пігулок експериментальних ліків, розроблених для лікування коронавірусу.

Про це заявив посол Японії в Україні Такаші Кураі, передає Укрінформ.

"Ми дуже тішимося тим, що Кабмін нарешті прийняв офіційне рішення щодо отримання препаратів, які мають загальну назву "Фавіпіравір". Японська сторона була готова вже пів року тому, тож ми зможемо надіслати їх до України найближчим часом, як тільки буде відповідне доручення уряду України для посольства в Токіо та відбудеться обмін необхідними документами з МЗС Японії", - розповів він.

За його словами, Україна отримає 12 200 пігулок.

"У порівнянні з іншими країнами, які звернулися до Японії за препаратом "це - багато"", - додав посол.

Як зазначається, Україна, як і інші, отримає пігулки безкоштовно, оскільки наразі Японія ще не визнала їх ліками проти коронавірусу.

"Ми безкоштовно надаємо фавіпіравір країнам, які готові разом проводити це клінічне випробування й надавати нам його результати", - пояснив Кураі.

Посол також наголосив, що Україну не змушували брати участь в клінічних випробуваннях, а лише чекали на остаточне рішення.

Японські вчені розробили систему, яка дозволяє виявляти коронавірус у видихуваному людиною повітрі. Так, університет Тохоку і компанія Shimadzu, яка виробляє високоточне обладнання, завершили виготовлення прототипу тестової системи.

Related

Події в Україні 8593736080254182642

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item