Україна не буде закупати російську вакцину від коронавірусу - МОЗ

Україна не буде закупати російську вакцину від коронавірусу - МОЗ

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов заявив, що Україна не буде купувати російську вакцину, оскільки та не пройшла третю стадію клінічних випробувань.

"У світі не існує підтверджень того, що та вакцина, про яку говорять у Російській Федерації, пройшла всі фази, особливо третю, клінічних випробувань. Ми знаємо, що в світі є багато виробників вакцин досить потужних компаній, які тільки знаходяться на завершальній стадії клінічних випробувань. Третя стадія передбачає велику кількість людей, які є добровольцями. Зараз навіть немає предмета розмови для дискусій - купувати чи ні", - сказав Степанов в ефірі телеканалу "Україна 24".

Міністр зазначив, що, перш за все, потрібно розуміти безпеку будь-якої вакцини і тільки тоді її можна рекомендувати. Перед реєстрацією будь-яка вакцина повинна пройти певні стадії клінічних випробувань.

Також він повідомив, що коли вакцина від коронавірусу з'явиться в Україні, вона може коштувати орієнтовно 37 доларів (приблизно 1048 гривень).

Нагадаємо, раніше Степанов заявляв, що Україна закупить російську вакцину від коронавірусу тільки у тому випадку, якщо її дієвість буде доведена на міжнародному рівні.

Related

Суспільство 2193120420467705301

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item