Засідання ТКГ: списки полонених і нові КПВВ

Засідання ТКГ: списки полонених і нові КПВВ
Україна передала в ТКГ списки полонених

Учасники онлайн зустрічі ТКГ обговорили перемир'я на Донбасі, обмін полоненими, відкриття нових пунктів пропуску.

 

Під час чергового засідання Тристоронньої контактної групи в режимі відеоконференції її учасники обговорили перемир'я на Донбасі, обмін полоненими, відкриття нових пунктів пропуску, а також відзначили сповільнення роботи ТКГ через політичні питань. Про це, в середу, 14 жовтня, повідомляє Офіс президента.
 
"Представник ОБСЄ Яшар Халіт Чевік заявив, що політичні питання, за якими засідання групи є не такими результативними, як хотілося б, не повинні стояти на першому місці в роботі групи з питань безпеки", - йдеться в повідомленні ОП.
 
У той же час, Чевік також зазначив про тривалий режим тиші і позначив необхідність його подальшого забезпечення.
 
Також, координатор ОБСЄ в гуманітарній підгрупі Тоні Фріш під час обговорення питання обміну полоненими повідомив, що українська сторона передала список з чотирма категоріями таких осіб. Однак, з протилежного боку "інформація надана не була".
 
Також Фріш наголосив на готовності сторін одночасно відкрити два нових КПВВ в Луганській області в першій декаді листопада, виконавши домовленості саміту "Нормандської четвірки" в Парижі в грудні 2019 року.
 
Зазначається, що українська делегація знову підняла питання про формування групи експертів під егідою МАГАТЕ для моніторингу зберігання радіоактивних матеріалів на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей.
 
Раніше спікер Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що парламент може продовжити дію закону про особливий статус Донбасу в разі необхідності, але поки законопроект не планується до винесення на розгляд.
 
Також повідомлялося, що в ТКГ створять "раду людей з Донбасу". У контактній групі хочуть зібрати раду з жителів Донбасу і тих, хто там довго працював і знає регіон.
 

Related

Події в Україні 2316070732935740248

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item