Нагірний Карабах: Вірменія очікує від Росії активних кроків

Нагірний Карабах: Вірменія очікує від Росії активних кроків

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що Єреван очікує від Москви активних кроків при вирішенні конфлікту навколо Нагірного Карабаху.

Джерело: Пашинян в інтерв'ю французькій газеті Libération, якого цитує вірменська служба Радіо Свобода

Деталі: За словами Пашиняна, Росія є стратегічним партнером Вірменії, тому Єреван очікує від РФ деяких активних кроків. Також він хотів би, щоб у вирішенні конфлікту взяла участь і Франція.

Він підкреслив, що вірменська сторона вже готова до переговорів, але вони не розпочинаються, бо Туреччина нібито "вирішує завдання перекроювання регіону і встановлення свого впливу в регіоні".

Пряма мова: "Росія - стратегічний партнер Вірменії, а також країна-співголова Мінської групи ОБСЄ. Ми очікуємо, що Росія зробить більш активні і конкретні кроки, щоб зупинити ці наступальні дії Азербайджану.

Оскільки інструменти Росії більш доступні в нашому регіоні, думаю, що Франція повинна підтримувати і заохочувати Росію в цих зусиллях".

Нагадаємо:

  • З 27 вересня на лінії зіткнення між Азербайджаном та самопроголошеним Нагірним Карабахом тривають інтенсивні бойові дії.
  • У Мінській групі ОБСЄ, яка займається конфліктом в Нагірному Карабасі, закликали до негайного припинення вогню, зокрема, у гуманітарних цілях – аби забрати тіла загиблих.
  • Після тривалих перемовин 9 жовтня за посередництва РФ Вірменія та Азербайджан домовилися про перемир'я в Нагірному Карабасі, яке мало набути чинності з 12:00 10 жовтня за місцевим часом (11:00 за київським).
  • Вірменія звинуватила Азербайджан у порушенні перемир'я і нанесенні удару по Еріцванку і Арцваніку. Арзербайджан також звинуватив Вірменію в обстрілі.

Related

Події у світі 3640564292466859964

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item