Вчені попереджають про видозміни коронавірусу

Вчені попереджають про видозміни коронавірусу
Коронавірус здатен змінювати форми.
Коронавірус SARS-CoV-2 може трансформувати свої шипи мінімум у 10 різних форм, щоб проникати в організм.
Новий вірус змінює форму, щоб стати більш "чіпким", а також захистити себе від виявлення антитілами організму. Трансформація шипів дозволяє їм краще зв'язуватися з білком ACE2, що перебуває на поверхні клітин людини, і проникати в організм, кажуть вчені з Інституту Френсіса Кріка (Великобританія), передає FoxNews.
"Це дуже складний процес взаємозв'язку рецепторів вірусу та здорової клітини порівняно з більшістю вірусних білків. Ні у грипу, ні у ВІЛ немає такого складного механізму проникнення", – розповів науковий співробітник лабораторії інституту Дональд Бентон, один з авторів дослідження.
Вчені додали, що зміна шипів коронавірусу відбувається дуже швидко – в лабораторних умовах за 60 секунд. Однак, у реальному житті процес займає більше часу.
Фахівці сподіваються, що відкриття дозволить зрозуміти, чому вірус настільки заразний.
Станом на четвер, 1 жовтня, коронавірусом в Україні та світі заразилися понад 34,3 млн осіб. За минулу добу було виявлено 313 099 нових інфікованих.
Країнами-лідерами за кількістю інфікування залишаються США (більш ніж 7,4 млн), Індія (більш як 6,3 млн) і Бразилія (понад 4,8 млн). Україна в цьому списку посідає 25 місце.

Related

Події у світі 4212563085421689391

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item