Рецепт клафуті з вишнями - ідеальний пиріг нашвидкуруч

Рецепт клафуті з вишнями - ідеальний пиріг нашвидкуруч

Французький десерт клафуті не вимагає багато зусиль і чудово смакує з сезонними фруктами та ягодами. Вишневий клафуті - одна з найбільш вдалих варіацій цього пирога.

Помийте вишні та дістаньте кісточки. Змішайте їх з трьома столовими ложками цукрової пудри та настоянкою.

Розігрійте духовку до 180 градусів, змастіть форму для випікання вершковим маслом і посипте цукром.

    Інгредієнти

    • Стиглі вишні - 450 г
    • Цукрова пудра - 6 ст. ложки
    • Вишнева настоянка чи наливка - 3 ст. ложки (за бажанням)
    • Вершкове масло - 20 г
    • Яйця - 2 шт.
    • Ванільний екстракт - 0,5 ч. ложки
    • Борошно - 2-3 ст. ложки
    • Молоко - 75 г
    • Дрібка солі
    --

    Для тіста розігрійте вершкове масло на невеликій сковороді, щоб воно стало рідким, але не підгоріло.

    У великій мисці збийте яйця, цукрову пудру та ваніль до консистенції сметани.

    Додайте борошно, збийте суміш до однорідної маси, а потім повільно додайте молоко, сіль та масло. Як слід все перемішайте.

    Тісто має бути консистенції густої сметани.

    Викладіть вишні на дно форми для випікання разом з соком, який утворився, зверху рівномірно розподіліть тісто.

    Випікайте в духовці протягом 30-35 хвилин.

    Дістаньте пиріг з форми вишнями догори. Прикрасьте цукровою пудрою.

    Подавайте на стіл теплим як самостійний десерт або з морозивом чи збитими вершками.

    Related

    Смачно 9097362670723064261

    Post a Comment

    emo-but-icon

    Пошук у цьому блозі

    Читають

    Свіже

    Add to Any

    Свіже

    ЄДИНІ НОВИНИ

    Варто подивитись

    Нас відвідали

    Лічильники

    item