Смачна шурпа для ситного обіду: 2 способи приготування

Якщо ви не знаєте, що приготувати на обід, безумовно найкращим варіантом буде – будь-який ситний, наваристий суп, який дасть вам достатньо енергії до легкої вечері.
Влітку найкраще їсти корисні й легкі овочеві, рибні супи, але можна варити і м'ясні, якщо ви любите більш тяжку їжу.
Редакція ділиться 2 рецептами дуже ситного супу саме з м'ясом – шурпи, який стане одним із найкращих варіантів обіду.
1. Шурпа з бараниною на плиті

Інгредієнти:
Баранина – 2 кг
Картопля – 2 кг
Морква – 2 шт.
Ріпчаста цибуля – 2 шт.
Червоний солодкий перець – 1 шт.
Жовтий солодкий перець – 1 шт.
Спеції для м'яса – за смаком
Кріп – 1 пучок
Петрушка – 1 пучок
Часник – 2 головки
Олія – 10 ст. л.
Сіль – 1 ст. л.
Помийте всі овочі, очистіть і наріжте картоплю середнім кубиком і відправте в каструлю з водою, варіть близько 10 хвилин.
Моркву натріть на великій тертці, цибулю наріжте дрібними кубиками, обсмажте все на олії до золотистого кольору.
Перець помийте і наріжте довільно, додайте в сковороду і перемішайте.
М'ясо помийте, поріжте і добре обсмажте до готовності, додайте спеції і після – перекладіть його до картоплі, варіть близько 15 хвилин.
Додайте в суп готове пасерування, подрібнену зелень і часник, перемішайте і доведіть до кипіння.
У самому кінці посоліть і поперчіть за смаком.
Страву найкраще їсти гарячою, можна додати сметану – за бажанням.
2. Шурпа зі свинини

Інгредієнти:
вода – 2 л
свинина – 1 кг
картопля – 5-6 шт.
цибуля – 2 шт.
морква – 2 шт.
олія – 3-5 ст. л.
помідори – 4 шт.
болгарський перець – 4 шт.
спеції – за смаком
сіль – 1/2 ч. л.
зіра – дрібка
кріп, петрушка – по 30 г
Спосіб приготування:
М'ясо помийте і поріжте великими шматками, обсмажте до готовності.
Овочі помийте, почистіть і поріжте: картоплю великим кубиком, моркву кільцями, цибулю на 4 частини, перець також поріжте великими шматками.
Всі овочі відправте до м'яса, добре перемішайте і смажте хвилин 10, після – налийте туди воду, додайте сіль, перець, зіру, накрийте кришкою і залиште тушкуватися на слабкому вогні хвилин на 20.
Після – помийте зелень, подрібніть і додайте в суп.
Найкраще їсти страву гарячою.