3 кращих страви з рисом, які легко і швидко готуються

Рис – дуже корисна крупа, в який багато вітамінів, а також вона містить важливі амінокислоти, при цьому в ній немає глютену, який може викликати алергічні реакцію.
Важливо, що з неї можна приготувати багато різних смачних страв, наприклад, плов, голубці, суші, тефтелі, долму і запіканки.
Редакція ділиться 3 рецептами страв з рису, які обов'язково варто приготувати вдома.
1. Голубці з м'ясним фаршем і рисом
Інгредієнти:
капуста – 1 качан
рис – 50 г
м'ясний фарш – 500 г
цибуля – 1 шт.
морква – 1 шт.
перець, сіль – за смаком
сметана – 4-6 ст. л.
домашній кетчуп – 2 ст. л.
Спосіб приготування:
Від капусти відірвіть верхні листочки, у качана відріжте нижню частину, трохи нижче середини, так листя буде легше відділятися.
Відваріть рис до напівготовності.
У фарш додайте подрібнену цибулю, натерту моркву, рис, сіль, перець і все ретельно перемішайте.
Воду добре закіп'ятіть і киньте капусту на 2-4 хвилини.
Дістаньте, розділіть листя, дайте охолонути.
Сформуйте голубці, викладіть в підходящий посуд.
Соус: змішайте сметану і домашній кетчуп і залийте цією сумішшю голубці.
Відправте в духовку на 40 хвилин при 170 С.
2. Молочна каша
Інгредієнти:
молоко – 500-600 мл
рис – 50 г
цукор – 50 г
сіль – дрібка
Спосіб приготування:
Рис добре промийте водою 4-5 разів, після перекладіть в каструлю, залийте 100 мл води і варіть близько 10 хвилин.
Коли вода повністю вбереться – налийте молоко, додайте цукор, сіль і варіть на слабкому вогні до кипіння і після ще хвилин 10. Обов'язково постійно помішуйте кашу, щоб рис не пригорів, інакше каша перетвориться в рідину.
3. Запечені яблука з рисом і сиром
Інгредієнти:
рис – 50 г
яблука – 4 шт.
кориця – 1/2 ч. л.
вершкове масло – 30 г
цукрова пудра – 25 г
родзинки – 2 ст. л.
горіхи будь-які – 30 г
Спосіб приготування:
Помийте яблука, зріжте верхівки, а також акуратно видаліть середину, щоб вийшло місце для начинки.
Відваріть рис до напівготовності, до нього додайте сир, цукрову пудру, горіхи, корицю, родзинки і все ретельно перемішайте.
Нафаршируйте яблука сирно-рисовою начинкою, перекладіть їх на деко або в форму, на кожне викладіть по маленькому шматочку масла.
Відправте їх запікатися при 200 С на хвилин 15-20.
Раніше повідомлялось, як вдома приготувати смачний суп зі щавлем та овочами і спеціями так, щоб він був густим, наваристим і ситним.
Експерт з якості та безпеки продуктів Богдана Леонова розповіла, як вибрати якісну копчену ковбасу в магазинах, щоб вона була не тільки смачною, а й безпечною.