"Венеціанка" запросила текст закону про олігархів

"Венеціанка" запросила текст закону про олігархів
Венеціанська комісія попросила надати текст закону про олігархів

Комісія хоче розглянути український закон про деолігархізацію і підготувати відповідний висновок.

 
Президент Володимир Зеленський і глава Венеціанської комісії Джанні Букіккіо обговорили схвалений Верховною Радою закон про олігархів. Про це повідомляє прес-служба Офісу президента у п'ятницю, 24 вересня.
 
"Глава Венеціанської комісії звернувся із проханням надати комісії проголосований текст закону в редакції, яка була підписана главою держави, для розгляду та підготовки відповідного висновку", - сказано в повідомленні.
 
Співрозмовники також обговорили реформу Конституційного суду і ситуацію з відбором кандидатів в Етичну раду Вищої ради правосуддя.
 
"Президент України і глава Венеціанської комісії підкреслили, що цей процес повинен завершитися якомога швидше, а всі наявні зараз перешкоди - усунені", - додали у Зеленського.
 
Телефонну розмову ініціювали з боку Венеціанської комісії.
 
Нагадаємо, депутати прийняли закон про деолігархізацію. Він встановлює критерії, кого вважати олігархом, і спрямований на обмеження їх впливу на політику країни. Перелік олігархів повинна скласти Рада нацбезпеки й оборони, очолювана президентом України.
 
Раніше президент Володимир Зеленський назвав єдиний шлях для олігархів. Тепер у олігархів в Україні залишився лише один шлях - стати чистим бізнесом, заявив президент.

Related

Події у світі 531883508367054108

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item