Суд Канади звільнив фіндиректора Huawei

Суд Канади звільнив фіндиректора Huawei
Суд над Мен Ваньчжоу тривав більше року

Майже через три роки після затримання Мен Ваньчжоу частково визнала провину у приховуванні фактів порушення санкцій проти Ірану і пішла на угоду зі США.

 
У Канаді суддя Верховного суду провінції Британська Колумбія у Ванкувері Хитер Холмс постановила звільнити фінансового директора китайської компанії Huawei Мен Ваньчжоу. Про це у п'ятницю, 24 вересня, повідомив телеканал CBC.
 
За даними медіа, суд прийняв таке рішення, оскільки підсудна уклала угоду зі слідством у США: Ваньчжоу частково визнала провину у приховуванні фактів порушення санкцій проти Ірану, а американська прокуратура відкликала запит на її екстрадицію з Канади.
 
"Я підписала ордер про звільнення, який скасовує умови застави і звільняє міс Мен від цих процедур", - сказала суддя і додала, що фіндиректор Huawei може залишити країну.
 
Нагадаємо, 1 грудня 2018 року фіндиректора Huawei затримали у Ванкувері за запитом США. Її підозрювали в порушенні американських торгових санкцій проти Ірану. Ваньчжоу своєї провини не визнавала.
 
Згодом фіндиректора звільнили під заставу в 10 мільйонів канадських доларів, дозволивши проживати в будинку її чоловіка у Ванкувері до остаточного рішення про екстрадицію. За умовами домашнього арешту, жінка була зобов'язана завжди носити GPS-передавач, а також оплачувати витрати, пов'язані з поліцейським наглядом за нею.
 
Суд над Ваньчжоу почався наприкінці травня 2020 року.

Related

Події у світі 4949318978312534021

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item