На Чернігівщині заблокували збут російської продукції

На Чернігівщині заблокували збут російської продукції
Представники російської корпорації налагодили схему реалізації хімічної продукції на території України

Правоохоронці здійснюють досудове розслідування за фактом створення низки підприємств на території України, до яких причетні громадяни Росії.

 
Представники російської корпорації з використанням підконтрольних українських підприємств налагодили схему реалізації хімічної продукції на території України. Виручені кошти надходили у бюджет Росії на фінансування військової агресії. Про це повідомляє Національна поліція.
 
Як розповів начальник управління Головного слідчого управління (ГСУ) Національної поліції України Юрій Дерев'яга, правоохоронці здійснюють досудове розслідування за фактом створення низки підприємств на території України, до яких причетні громадяни Росії.
 
"Загалом у цей "пул" входило 10 підприємств. Вони отримували з території Росії моторні масла, інші хімічні речовини. Тут, на території України, на базі своїх потужностей розфасовували та збували товар. Виручені від реалізації кошти прямували на територію Росії. Бенефіціарний власник цих підприємств – як на території України, так і великої корпорації на території Росії – громадянин Росії”, – повідомив Юрій Дерев'яга.




Правоохоронці провели 14 санкціонованих обшуків за місцем розташування виробничих потужностей та проживання фігурантів. У ході слідчих дій вилучено зразки продукції, документи, цифрові носії та накопичувачі, що підтверджують запровадження фінансово-господарської діяльності.
 
Крім цього, у процесі слідства з'ясовано, що в період окупації на території цих підприємств дислокувалися російські військові та техніка. У рамках кримінального провадження здійснюється дослідження та встановлення цих обставин", - розповів поліцейський.
 
Слідчі Національної поліції на підставі рішення суду наклали арешт на корпоративні права та основні активи головного підприємства та передали до Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отримані від корупційних та інших злочинів.
 
Досудове розслідування триває.
 
 
Нагадаємо, Нацполіція затримала членів наркоугруповання, які продавали заборонені на території України таблетки (наркотичні препарати) та переказували гроші до Росії.

Related

Події в Україні 4156447768038657821

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item