"Бавовна" в глибинці РФ: куди поділася російська ППО та як відповість Кремль

"Бавовна" в глибинці РФ: куди поділася російська ППО та як відповість Кремль

За словами експерта, системи ППО, яка була б здатна захистити росіян від ударів, не існує, і це важливий демотивувальний фактор всередині самої РФ.

"Бавовна" на території Росії, зокрема на важливих військових об'єктах в глибинних регіонах РФ, ніяк не впливає на збільшення кількості ракетних ударів ворога по території України.

Про це заявив військовий експерт Дмитро Снєгирьов в інтерв'ю ЗМІ.

"Ми з вами це (ракетні удари РФ. – Ред.) спостерігаємо з жовтня. Незалежно, чи завдавалися удари по об'єктах військової інфраструктури в глибинних регіонах РФ, чи ні – Росія стала на тактику ракетного терору", – зауважив він.

Експерт нагадав, що згідно з військовою доктриною РФ, завдання ударів по об'єктах критичної інфраструктури, житлової інфраструктури є примусом до капітуляції протилежної сторони. Тобто ця тактика буде тривати, певен Снєгирьов.

За його словами, завдавання ударів по об'єктах військової інфраструктури, зокрема по аеродромах "Дягілєво" (Рязань) і "Енгельс-2", аеродромах в Курську, Брянську – це можливість зниження рівня ракетної загрози з боку Росії.

"Невипадково президент Володимир Зеленський заявив, що на терор ми будемо відповідати. Тобто безкарно ніхто не буде тримати під ракетним прицілом українські міста. Удар невідомими безпілотниками було завдано на день ППО Росії. Невідомі безпілотники уразили одночасно дві цілі: військову – безпосереднє місце зберігання ракет і літаків, і політичну – приниження РФ", – зазначає експерт.

Тепер росіянам наочно показали, що системи ППО, яка була б здатна захистити їх від ударів, не існує. Цю тезу Снєгирьов називає основним демотивувальним фактором всередині самої РФ.

"Бо аеродром "Енгельс" входить до так званої ядерної тріади. Там базуються російські літаки, які здатні нести ядерний боєзаряд. Це сигнал росіянам про те, що якщо російська ППО не може прикрити такі стратегічні об'єкти, то говорити про можливість прикриття об'єктів критичної енергосистеми немає сенсу. Таке поняття, як блекаут, може бути наступним", – підсумував він.


"Бавовна" на військових аеродромах в РФ

Нагадаємо, у ніч проти 26 грудня на російському аеродромі в місті Енгельс, де базуються стратегічні бомбардувальники, пролунали вибухи – уже вдруге за цей місяць.

За інформацією Міноборони РФ, це нібито був безпілотник. Внаслідок падіння його уламків троє російських військових загинули.

Попередні вибухи на цьому аеродромі, а також на летовищі "Дягілєво" (Рязанська область) пролунали 5 грудня.

Тоді на аеродромі "Енгельс" внаслідок вибуху було пошкоджено два ворожі стратегічні бомбардувальники Ту-95. Крім того, загинули троє російських військових.

На супутниковому знімку авіабази "Дягілєво" було видно сліди горіння довкола літака Ту-22М3, який мав бомбити українські міста.

6 грудня "бавовна" сталася на аеродромі в Курську. В районі курського аеродрому спалахнув нафтонакопичувач.

Related

Події у світі 8850582945276170151

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item