Кулеба: ATACMS будуть, треба почекати

Кулеба: ATACMS будуть, треба почекати
Україна просить у США далекобійні ракети ATACMS

Глава МЗС заявив, що прогрес у передачі Україні далекобійних ракет є, потрібно лише терпіння.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба висловив впевненість у тому, що Україна через деякий час отримає від США далекобійні ракети ATACMS та інше необхідне озброєння. Про це він у четвер, 21 березня сказав в ефірі телемарафону.

"Я не сумніваюся, що новини будуть. Треба почекати. Робота триває. Україна отримає все, що їй потрібно", - сказав Кулеба.

За його словами, Вашингтон добре розуміє потребу ЗСУ у далекобійній зброї.

"Це дуже складна і багатовимірна робота, але з боку США ми бачимо дуже глибоке розуміння потреб України в далекобійній зброї. Маємо просунутий діалог з ними щодо цього питання... Я говорю про це з Блінкеном (державний секретар США Ентоні Блінкен, - ред.), Єрмак (керівник Офісу президента України Андрій Єрмак, - ред.) з Салліваном (радник президента США з питань нацбезпеки Джейк Салліван, - ред.), Умєров (міністр оборони України Рустем Умєров, - ред.) з Остіном (глава Пентагону Ллойд Остін, - ред.)", - зазначив Кулеба.

Він додав, що є прогрес щодо цього питання, і "треба терпіння".

Нагадаємо, раніше США вже надавали Україні ракети ATACMS, але радіусом дії до 160 км.

У березні також повідомлялося, що у першому ж пакеті після розблокування американської допомоги будуть ракети ATACMS радіусом до 160 кілометрів з боєголовками, що містять сотні касетних бомб.

Related

Політика 8322545134095761588

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item