Мін’юст подав позов про застосування санкцій до Табачника

Мін’юст подав позов про застосування санкцій до Табачника
Колишній міністр освіти та науки Дмитро Табачник

Табачник вів підривну діяльність проти України ще до початку повномасштабної війни, контактуючи з представником спецслужби РФ.


Міністерство юстиції України подало до Вищого антикорупційного суду позов про застосування санкції до колишнього міністра освіти Дмитра Табачника. Про це повідомила пресслужба відомства в понеділок, 25 березня.
 
За даними Мін’юсту, Табачник після подій Революції Гідності виїхав за межі України та сьогодні перебуває на тимчасово окупованих територіях.
 
"Табачник вів підривну діяльність проти України ще до початку повномасштабного російського вторгнення, контактуючи з представником російської спецслужби", - йдеться в повідомленні.
 
Під час повномасштабного вторгнення разом з представниками вищих органів влади РФ, організовував та координував діяльність керівників окупаційних адміністрацій Херсонської та Запорізької областей у сфері охорони здоров’я, освіти, підготовки до проведення "референдумів".
 
Табачник висловлює свою позицію у бік підтримки риторики РФ - так званої "денацифікації України", бере активну участь у матеріально-технічному забезпеченні створення та функціонування окупаційних адміністрацій.
 
Нагадаємо, в листопаді 2022 року СБУ повідомила Табачнику про підозру за статтею державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану. У березні Табачник був заочно засуджений до 15 років тюремного ув'язнення.
 
Як відомо, Табачник обіймав посади міністра освіти та науки України (2006-2007, 2010-2012) та віцепрем'єр-міністра України з питань гуманітарної політики (2007-2010).

Related

Політика 7661644104437488855

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item