Британія анонсує рекордний пакет допомоги Україні

Британія анонсує рекордний пакет допомоги Україні
Ріші Сунак анонсував рекордну допомогу Україні

Йдеться про десятки човнів, морські гармати, велику партію ракет, зокрема Storm Shadow, сотні одиниць техніки та мільйони набоїв.

Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак у вівторок, 23 квітня, оголосить про збільшення військової підтримки Україні на 500 млн фунтів стерлінгів (617 млн доларів). Таким чином у цьому фінансовому році військова допомога Британії для України становитиме три мільярди фунтів стерлінгів. На сайті уряду Британії назвали це найбільшим в історії пакетом обладнання з Великої Британії.

Зазначається, що з заявою про надання допомоги Сунак виступить під час візиту до Польщі у вівторок. Він зустрінеться з прем’єр-міністром Польщі Дональдом Туском, після чого лідери проведуть переговори з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом у Варшаві щодо європейської безпеки та підтримки України. Потім Сунак вирушить до Німеччини, щоб зустрітися з канцлером Олафом Шольцем у Берліні.

"Україна стоїть перед екзистенційною загрозою, оскільки Росія продовжує своє варварське вторгнення, ризикуючи безпекою та стабільністю всієї Європи", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що додаткове фінансування у розмірі 500 мільйонів фунтів стерлінгів буде використано для швидкої доставки необхідних боєприпасів, засобів протиповітряної оборони, безпілотників та інженерної підтримки.

Найбільший в історії пакет обладнання з Великої Британії включає:

  • 60 човнів, зокрема, рейдові та водолазні катери, а також морські гармати;
  • понад 1600 ударних і протиповітряних ракет, а також додаткові ракети великої дальності Storm Shadow;
  • понад 400 одиниць техніки, з них 160 захищених транспортних засобів "Хаскі", 162 бронемашини та 78 всюдиходів;
  • близько 4 мільйонів набоїв до стрілецької зброї.

"Захист України від жорстоких амбіцій Росії життєво важливий для нашої безпеки та для всієї Європи. Якщо Путіну дозволять досягти успіху в цій загарбницькій війні, він не зупиниться на польському кордоні" – підкреслив Сунак.

Нагадаємо, раніше у Британії заявили, що розглядають надання Україні прототипа лазерної зброї.

Related

Події у світі 7259541529263797170

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item