Боротьба з корупцією має ключове значення для спроможності України вести боротьбу під час війни, - посол США Брінк

Боротьба з корупцією має ключове значення для спроможності України вести боротьбу під час війни, - посол США Брінк

Боротьба з корупцією має ключове значення для спроможності України вести боротьбу під час війни.

Про це в інтерв'ю "Суспільному" розповіла посолка США в Україні Бріджіт Брінк.

"Це також важливо, щоб забезпечити своє майбутнє, як суверенної, процвітаючої демократії, яка прагне інтегруватися в Євросоюзі та НАТО", - заявила дипломатка.

Брінк додала, що вона знає, що цього прагне і президент Володимир Зеленський, і народ України.

"Від імені президента Байдена, і від імені нашої адміністрації я співпрацюю з керівництвом України, щоб досягати цих цілей. І звісно ми співпрацюємо з урядом, з Верховною Радою та громадянським суспільством", - заявила представниця США.

Відповідаючи на запитання, наскільки гостро наразі стоїть питання корупції в Україні, Брінк відповіла, що і влада, і народ України докладають зусиль для того, щоб вести боротьбу з корупцією.

"І це дало Україні спроможність домогтися початку переговорів щодо вступу до ЄС. Це дало можливість МВФ продовжувати виділяти кошти для підтримки української економіки. І це дало можливість США і нашим партнерам надавати допомогу Україні у її теперішній боротьбі", - заявила посол США.

Вона також наголосила, що попри вищезгадані зусилля, Україні треба зробити ще більше.

"Ми, Сполучені Штати Америки, робимо великі інвестиції у вашу країну. Ми хотіли б, щоб ви досягли своїх цілей. І я, і вся адміністрація, ми налаштовані на те, щоб допомогти вам це зробити", - заявила дипломатка.

Нагадаємо, що раніше Брінк озвучила ключові умови збереження підтримки України з боку США. Це продовження антикорупційних та інших реформ, а також підзвітне використання американської допомоги.

Related

Політика 5333522812775879325

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item