США погрожують Китаю новими санкціями за підтримку РФ

США погрожують Китаю новими санкціями за підтримку РФ
Держсекретар США Ентоні Блінкен

У Держдепі нагадали, що близько 70% верстатів, які імпортує Росія, надходять із Китаю, так само, як і 90% мікроелектроніки.

США за необхідності готові запровадити нові санкції проти третіх країн за підтримку Росії, щоб стримати тиск і в кінцевому підсумку покласти край агресії. Про це у вівторок, 18 червня, заявив держсекретар США Ентоні Блінкен на спільній пресконференції з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом.

"Крім іншого, ми розглядаємо країни, які підтримують російську оборонно-промислову базу, що дає змогу Росії продовжувати війну, зокрема Китай.  Як ясно дав зрозуміти президент Байден, ми справді занепокоєні не тим, що Китай постачає зброю в Росію - цього вони не роблять", – сказав Блінкен.

Натомість, за його словами, Пекін надає найважливішу підтримку російській оборонній промисловій базі. Близько 70% верстатів, які імпортує Росія, надходять із Китаю, 90% мікроелектроніки - з Китаю, і це дає змогу Росії підтримувати військову машину та продовжувати війну.

"Цьому потрібно покласти край. І ми все робимо і будемо робити для цього", – наголосив Блінкен.

Раніше повідомлялося, що у Росії різко дорожчає доставка товарів з Китаю. Стрімке зростання тарифів на доставку додалося до вже існуючих труднощів із переказом грошей до Китаю.

Related

Події у світі 1055315488537537648

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item