Окупанти активізувалися на одному з напрямків

Окупанти активізувалися на одному з напрямків
Українські воїни відбивають атаки російських окупантів

Російські війська активізувалися на Торецькому напрямку, зберігаючи високу активність на Покровському.


На фронті з початку доби відбулося вже 86 бойових зіткнень. Після тривалого затишшя російські військові активізувався на Торецькому напрямку. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ у вечірньому зведенні у вівторок, 18 червня.

"Українські воїни мужньо відбивають атаки ворога. Працюють наша розвідка, артилерія, авіація, безпілотні системи", - зазначили в Генштабі.
 
Підрозділи авіації та ракетних військ і артилерії Сил оборони України завдали ударів по п’яти районах зосередження особового складу росіян, двох пунктах управління, одному командно-спостережному пункту, двом засобах ППО противника.

На Харківському напрямку тривають два бойові зіткнення в районі Вовчанська. Протягом дня загальні втрати росіян складають тут 105 осіб (безповоротні та санітарні). Також знищено один ворожий танк, одну БМП, дві артсистеми, вісім одиниць автомобільної техніки та одну - спеціальної техніки.
 
На Куп’янському напрямку зафіксовано дев’ять ворожих спроб вклинитися в оборонні рубежі ЗСУ. Продовжується відбиття двох штурмів у районах населених пунктів Синьківка і Берестове.
 
На Лиманському напрямку відбувається ще одне боєзіткнення поблизу Тернів, а загальне число ворожих штурмових дій зросло до 11.
 
На Сіверському напрямку ворог вдавався до штурмових дій 14 разів. Триває бій з російськими загарбниками поблизу населеного пункту Спірне.
 
На Краматорському напрямку окупанти не полишають спроб покращити своє положення в мікрорайоні Новий міста Часів Яр. Бойове зіткнення триває.
 
На Торецькому напрямку російські окупанти активізувалися та почали одразу п’ять штурмових дій - у районах населених пунктів Нью-Йорк, Північне і Південне. Сили оборони України контролюють ситуацію та дають відсіч росіянам.
 
Найбільшу активність противник виявляє на Покровському напрямку. Кількість бойових зіткнень з початку доби зросла до 26. Триває відбиття 12 атак росіян, зокрема в районах населених пунктів Новоолександрівка, Євгенівка, Новоселівка Перша та Сокіл.
 
На Курахівському напрямку загарбники вже чотири рази здійснювали штурмові спроби на локації Красногорівки. Два бойові зіткнення продовжуються. На Времівському напрямку українські воїни відбивають атаку окупантів у районі Урожайного.
 
Нових артилерійських ударів з території Росії зазнали прикордонні населені пункти Сумської області. Так, село Тур’я було обстріляне з напрямку Графовка (РФ), Вовківка і Ходине - зі Старої Миколаївки (РФ), Сидорівка - з боку Поповки (РФ).
 
На решті напрямків обстановка залишається без суттєвих змін. 

Нагадаємо, раніше бійці Третьої штурмової бригади заявили, що росіяни кинули у бій танкові полки, щоб вийти на адміністративні кордони Луганської області. Окупанти залучають значну кількість артилерії та додаткові загони з ПВК і спецпризначенців.

Керівництво ЗСУ в курсі ситуації в Луганській області. Загарбники отримують адекватну відповідь. 

Related

Гаряча новина 7844675823655541558

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item