Тисячі запчастин до ППО виявили на підпільних складах - СБУ

Тисячі запчастин до ППО виявили на підпільних складах - СБУ
Запчастини передали для потреб ЗСУ

Нелегальні склади належали топменеджменту місцевої компанії, яка займається торгівлею спеціалізованим обладнанням для ракетно-артилерійського озброєння та бронетехніки.

Збройні сили України отримали велику партію запчастин для важкого озброєння, яку вилучили на двох підпільних складах у Київській області. Про це повідомила СБУ у серед, 19 червня.

Загалом мова йде про понад 3,5 тис. комплектуючих для зенітно-ракетних комплексів ППО та артилерійських систем, а також двигунів для бронемашин.

"За даними слідства, нелегальні склади належали топменеджменту місцевої компанії, яка займається торгівлею спеціалізованим обладнанням для ракетно-артилерійського озброєння та бронетехніки. Фігуранти планували продати комплектуючі як необліковану продукцію без внесення даних до звітної документації", – йдеться у повідомленні.

Правоохоронці вчасно викрили оборудку та заблокували її. Триває розслідування у межах кримінального провадження за статтею про привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем (ч.5 ст.191 КК України). Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

У Нацполіції зазначили, що вилучена партія запчастин оцінюється у 13,3 млн гривень.

А в СБУ додали, що у серпні 2023 року викрили цих же фігурантів на спробі продажу 80 танкових двигунів для ЗСУ за втричі завищеною вартістю.














Раніше у Дніпрі викрили спробу продажу росіянам запчастин до винищувачів МіГ-29. Тоді партію деталей оцінили у понад 10 млн гривень.

Related

Гаряча новина 1155718229878203568

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item