F-16 від США будуть розміщені в Україні - Салліван

F-16 від США будуть розміщені в Україні - Салліван
Американські пілоти демонструють командний політ на F-16

Безпекова угода між США та Україною передбачає, що надані літаки F-16 будуть розміщуватися у нашій державі.

Ті винищувачі F-16, які США нададуть для потреб ЗСУ, будуть розташовані на території України. Про це сказав радник американського президента Джо Байдена з питань нацбезпеки Джейк Саллівана в інтерв'ю для PBS, оприлюдненому напередодні.

За його словами, безпекова угода між США та Україною передбачає, що надані літаки F-16 будуть розміщуватися у нашій державі.

"Планується поставити F-16 в Україні. І двостороння безпекова угода, яку підписали президент (Байден – ред.) і президент Зеленський, підтвердила цей пункт, що ми хочемо допомогти Україні мати цей потенціал. Це має бути потенціал, який базується в Україні", – сказав Салліван.

Він зазначив, що у випадку загрози Україна може використати надані системи ППО, зокрема і ті, що передали США, для знищення літаків РФ.

Салліван уточнив, що мова йде навіть про літаки, які перебувають у російському повітряному просторі і навіть якщо вони лише збираються відкрити вогонь.

Раніше у Повітряних силах ЗСУ заявили, що певна кількість F-16, які партнери передадуть Україні, будуть зберігатися на авіабазах за кордоном, щоб не стати мішенями для атак Росії.

Тим часом у Росії заявили, що вважатимуть надані Україні F-16, які базуватимуться за кордоном, "законними цілями", якщо літаки братимуть участь у бойових вильотах.

Related

Події у світі 9040128608826294758

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item