Посланцю Папи показали собор в Одесі, в який влучила російська ракета

Посланцю Папи показали собор в Одесі, в який влучила російська ракета
П'єтро Паролін в Одесі

Під час візиту до Одеси держсекретар Ватикану, серед іншого, оглянув Спасо-Преображенський собор, в який рік тому влучила російська ракета.

У суботу, 20 липня, державний секретар Святого Престолу, кардинал Пʼєтро Паролін відвідав Одещину, повідомив голова Одеської ОВА Олег Кіпер.

В Одесі дипломат зустрівся з представниками католицької спільноти, ознайомився з роботою українського зернового коридору та оглянув Спасо-Преображенський кафедральний собор, у який рік тому влучила російська ракета під час атаки на місто.

Зазначається, що це перший візит державного секретаря Святого Престолу в Україну після початку повномасштабного російського вторгнення.

До Одеси кардинал Пʼєтро Паролін відвідав Львів. У планах дипломата також були візити до Києва та Житомирщини.









Спасо-Преображенський кафедральний собор - найбільший православний храм Одеси, закладений у 1795 році та освячений у 1808-му. У 1936 році його повністю зруйнували більшовики. Собор відбудували у 1999-2011 роках на місці зруйнованого попередника.
 
23 липня через ракетну атаку Росії собор зазнав значних руйнувань. Повністю знищено вівтар і пошкоджено тримальну конструкцію будівлі. 

Раніше повідомлялося, що метою візиту Пароліна в Україну є надання українській святині - Всеукраїнському санктуарію Пречистої Діви Марії в Бердичеві - статусу малої базиліки.

Related

Події в Україні 3951451824227056785

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item