Україна і Угорщина підготують "глобальну" угоду

Україна і Угорщина підготують "глобальну" угоду
Зеленський і Орбан провели переговори у Києві

Документ, який вирішить розбіжності між Україною та Угорщиною, може бути заснований на дзеркальному підході, зазначив Володимир Зеленський.

Угорщина планує підписати глобальну угоду про співробітництво з Україною, яка б регулювала відносини між країнами. По це сказав прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан на спільній пресконференції з президентом України Володимиром Зеленським у Києві у вівторок, 2 липня.

"Ми намагаємося закрити всі попередні суперечки й сконцентрувати увагу на майбутнє. Ми бажаємо налагодити відносини між нашими країнами. Ми бажаємо підписати глобальну угоду про співробітництво з Україною, подібну до тих угод, які у нас діють з іншими нашими сусідніми країнами", – сказав Орбан.

Він зазначив, що Угорщна бажає брати участь в майбутній модернізації економіки України відповідно до своїх можливостей.

Зі свого боку Володимир Зеленський розповів, що документ, який вирішить розбіжності між Україною та Угорщиною, може бути заснований на дзеркальному підході.

"Загалом зміст нашого діалогу з усіх сьогоднішніх питань може стати основою для майбутнього двостороннього документу між нашими державами, який буде регулювати всі наші взаємовідносини, може бути заснований на дзеркальному підході до двосторонніх відносин між Україною та Угорщиною, який дозволить нашим народам користуватися усіма благами єдності", – сказав він.

За його словами, під час переговрів з Орбаном вони домовилися, що "команди продовжать роботу над деталями спільних рішень".

Як відомо, 2 липня Віктор Орбан прибув до Києва вперше за понад 10 років та заявив, що його візит до Києва пов'язаний із головуванням Будапешта в Євросоюзі. Перед візитом він пообіцяв зробити "перший крок" до встановлення миру в Україні.

Related

Політика 5813254217080951649

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item