Путін розширив умови застосування ядерної зброї

Путін змінив умови застосування ядерної зброї

У Росії розширили список умов застосування ядерної зброї. Одна з них - масована атака БпЛА.


Лідер РФ Володимир Путін заявив про розширення російської доктрини ядерного стримування. Про це очільник Кремля оголосив на нараді Радбезу, повідомляють росЗМІ в середу, 25 вересня.
 
Путін зазначив, що в оновленій редакції документа "агресію проти Росії з боку будь-якої неядерної держави, але за участю або за підтримки ядерної держави пропонується розглядати як їхній спільний напад на РФ".
 
Очільник Кремля розширив категорію держав і військових союзів, щодо яких "проводиться ядерне стримування". Також у документі доповнили перелік "військових загроз", для нейтралізації яких виконуються заходи ядерного стримування.
 
При цьому підставою для ядерної відповіді стане "критична загроза суверенітету РФ і звичайною зброєю". 
 
За словами російського правителя, ядерна відповідь послідує при "достовірній інформації про старт у бік Росії засобів повітряно-космічного нападу". Це літаки стратегічної і тактичної авіації, крилаті ракети, безпілотники, гіперзвукові та інші літальні апарати.

Також Путін заявив, що РФ може застосувати ядерну зброю за умови "агресії" проти Білорусі.

Нагадаємо, раніше заступник очільника МЗС РФ Сергій Рябков заявив, що Росія змінить свою ядерну доктрину на основі аналізу конфліктів останніх років та так званого "ескалаційного курсу" Заходу у зв’язку з війною Кремля проти України.

Related

Події у світі 5724849059504074639

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item