МЗС України оголосило демарш монгольській стороні

МЗС України оголосило демарш монгольській стороні
Україна не залишить дії Монголії без "належної реакції"

До монгольської сторони доведено "глибоке розчарування" України відмовою Монголії як країною-підписанткою Римського статуту виконати виданий Міжнародним кримінальним судом ордер на арешт Путіна.

Міністерство закордонних справ оголосило демарш монгольській стороні під час зустрічі з Гендиректоркою департаменту Європи та Африки МЗС Монголії Ганхуурай Баттунгалаг, яка прибула до Києва з Улан-Батора на виклик української сторони. Про це інформує пресслужба МЗС у четвер, 12 версня.

У заяві повідомили, що до монгольської сторони доведено "глибоке розчарування" України відмовою Монголії як країною-підписанткою Римського статуту виконати виданий Міжнародним кримінальним судом ордер на арешт Путіна під час його перебування на території країни.

Також наголошується, що прийняте Монголією рішення буде враховане у подальшій політиці щодо розвитку двосторонніх відносин із Монголією та під час вироблення позиції України щодо підтримки цієї країни в міжнародних форматах.

"Водночас українська сторона сподівається, що Монголія зробить дієві кроки для відновлення конструктивного характеру традиційно дружніх українсько-монгольських відносин, що відповідає інтересам обох держав", - додали у відомстві.

Нагадаємо, візит Путіна до Монголії 3 вересня став першим візитом до держави-учасниці Римського статуту МКС після того, як у березні 2023 року суд видав ордер на його арешт.

Україна відреагувала на візит Путіна до Монголії. У МЗС заявили, що Київ працюватиме з партнерами над наслідками для Улан-Батора.

А у Монголії пояснили, що не заарештували Путіна через енергетичну залежність від Росії.

Тоді прокурор МКС Карім Хан, коментуючи відмову Монголії заарештувати російського диктатора Володимира Путіна, заявив, що у Римському статуті є спеціальна процедура щодо роботи з випадками, коли держава не співпрацює з Міжнародним кримінальним судом.

Related

Політика 1558536416356243235

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item