Червоний Хрест зробив заяву щодо обстрілу гумдопомоги на Донеччині

Червоний Хрест засудив російський обстріл на Донеччині

До того, як росіяни обстріляли Віролюбівку на Донеччині, команда МКЧХ готувалася до роздачі деревних та вугільних брикетів у селі вразливим домогосподарствам.

Міжнародний комітет Червоного Хреста зреагував на обстріл російськими військами вантажівки гуманітарної місії у Донецькій області 12 вересня, засудивши дії росіян. Про це повідомляє пресслужба МКЧХ у четвер, 12 вересня.

Внаслідок атаки загинули троє співробітників організації, ще двоє - зазнали поранень.

"Я рішуче засуджую атаку на персонал Червоного Хреста. Нерозумно, щоб обстріл потрапив на місце роздачі допомоги. Сьогодні наші серця розбиті, коли ми оплакуємо втрату наших колег і дбаємо про поранених", - наголосила президент МКЧХ Мір’яна Сполярич.

Зауважується, що команда МКЧХ готувалася до роздачі деревних та вугільних брикетів у селі Віролюбівка Донецької області вразливим домогосподарствам, щоб допомогти їм підготуватися до майбутньої зими, коли її вантажівки були атаковані.

В організації закликали поважати міжнародне гуманітарне право, зокрема шляхом вжиття всіх можливих запобіжних заходів, аби гарантувати, що ті, "хто бере участь у гуманітарній діяльності, не стають об’єктами бойових дій і не потрапляють у зону бойових дій".

Нагадаємо, російські війська вдруге за сьогодні обстріляли Костянтинівську громаду Донецької області. Тоді голова ОВА повідомив, що загинуло троє осіб та знищено вантажівку з гуманітарною допомогою і легковий автомобіль.

Ми повідомляли, що російські війська у четвер обстріляли селище Красноярське та місто Костянтинівку на Донеччині. Внаслідок ворожих ударів загинула 81-річна жінка, ще шестеро осіб зазнали поранень.

Днями у Донецькій області внаслідок російських обстрілів загинули п’ятеро мирних жителів, ще 11 зазнали поранень.

Related

Події в Україні 7600458833363270476

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item