Зеленський: Для ударів по Росії потрібен дозвіл чотирьох країн

Зеленський: Для ударів по Росії потрібен дозвіл чотирьох країн
Президент закликав партнерів дозволити бити по території РФ

США, Британія, Німеччина та Франція постачають або можуть постачати таку далекобійну зброю, яка здатна допомогти Україні вигнати російські війська з території країни.

Президент Володимир Зеленський заявив, що для використання далекобійної зброї проти військових об’єктів на території Росії, Україна потребує дозволу від чотирьох країн - США, Великої Британії, Франції та Німеччини. Про це глава держави повідомив на спільній пресконференції з Прем’єр-міністром Ірландії Саймоном Гаррісом.

"З усією повагою до кожної країни, зокрема наших партнерів в Ірландії, дозвіл на використання далекобійної зброї залежить від тих країн, які нам цю зброю постачають. Це не питання коаліції дружніх країн, а рішення дуже конкретних держав: США, Великої Британії, Франції та Німеччини, - наголосив Зеленський.

Саме ці країни постачають або можуть постачати таку далекобійну зброю, яка здатна допомогти Україні вигнати російські війська з території країни, а також захистити життя цивільного населення у містах, таких як Полтава, Львів, Харків, Київ, Дніпро та Кривий Ріг.

Раніше президент Латвії Едгарс Рінкевичс відреагував на російський удар по Полтаві і закликав зняти обмеження на використання українськими військами всіх видів зброї проти Росії.

Коментуючи російський ракетний удар по Полтаві, МЗС Польщі наголосило, що Варшава продовжить підтримувати Україну в її боротьбі проти російської агресії. 

Related

Політика 4928214836376188447

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item