Кухар розкрив секрет, як приготувати "кремову" яєчню-бовтанку: краще не вийде

Кухар розповів про те, як, використовуючи лише яйця, можна приготувати смачнючу яєчню-бовтанку.
Яєчня-бовтанка - улюблена страва на сніданок для багатьох людей. Кожна людина має свої вподобання під час приготування - хтось додає вершки, молоко чи олію. Але якщо яєчню неправильно приготувати, вона швидко втратить свою привабливість.А ось автор блогу Fork and Twist Джеймс знає, як приготувати ідеальну "кремову" яєчню без додаткових інгредієнтів, пише Mirror. Секрет полягає в техніці приготування. Всупереч поширеній думці, за даними ЗМІ, помішування яєць не є найважливішим елементом приготування яєчні.
"Ось секрет: пар і час. Поставте жароміцну миску на каструлю з водою, яка злегка кипить, і акуратно готуйте яєчню", - заявив кулінар.
Цей метод схожий на розтоплення шоколаду, але в даному випадку миска має бути трохи гарячішою, а яйця слід готувати повільно, поки вони не стануть густими, кремовими та збитими. Освоєння цієї техніки вимагає розуміння кількох основ, одна з яких полягає в тому, що миска не повинна торкатися води, йдеться в описі лайфхаку.
Секрет ідеальної яєчні полягає не тільки в методі приготування, а й у ретельній увазі до процесу. Згідно з кулінарними порадами експерта, важливо підтримувати воду на слабкому кипінні, а не доводити до бурхливого. Це можна легко контролювати за бульбашками - вони мають бути дрібними та стабільними за правильної температури.
"Часто перемішуйте яйця. На початку - потроху і рідко, але щойно вони почнуть густіти і згортатися, збільште частоту перемішування, щоб уникнути великих грудок і перетравлення", - заявив Джеймс.
Процес приготування займає 15 хвилин, залежно від кількості яєць у мисці.
