Іран припинив переговори з США через можливу помсту Ізраїля

Іран припинив переговори з США через можливу помсту Ізраїля
Іран припинив непрямі переговори з США

Виникла напруженість довкола можливої помсти Ізраїля за масований ракетний обстріл 1 жовтня.

Іран припинив непрямі переговори з США в Омані через напруженість довкола можливої помсти Ізраїля за нещодавній масований обстріл. Про це повідомив голова Міністерства закордонних справ Ірану Аббаса Арагчі, передає The Times of Israel.

Зазначається, що Султанат, який розташований на східному краю Аравійського півострова, давно є співрозмовником між Іраном і США, у тому ж числі й таємних переговорах, які зрештою породили ядерну угоду у 2015 році.

"Наразі маскатський процес зупинений через особливу ситуацію в регіоні. Ми не бачимо жодних підстав для переговорів, поки не подолаємо нинішню кризу", - заявив міністр під час візиту до Маскату.

Нагадаємо, 1 жовтня, Іран завдав удару по території Ізраїлю, використавши балістичні ракети.

Іран пояснив свій удар як відповідь на ліквідацію низки високопосадовців, зокрема, голови політбюро руху ХАМАС Ісмаїла Ганії, лідера Хезболли Хасана Насралли та іранського генерала Аббаса Нілфорушана.

За словами державного секретаря США Ентоні Блінкена, Іран випустив близько 200 ракет. Штати надали допомогу Ізраїлю в збиванні ракет, використовуючи свої військові ресурси. До захисту від нападу також долучилася Британія.

Related

Події у світі 5766623292151291157

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item