Чому треба їсти сало, коли дуже хочеться солодощів: про це мало хто знає

Чому треба їсти сало, коли дуже хочеться солодощів: про це мало хто знає

Чим корисне сало, яка кількість вважається безпечною, а кому краще взагалі відмовитися від нього.

Мабуть, мало таких українців, які не люблять сало. Що не дивно, адже український борщ просто неможливо їсти без чорного хліба й сала з часником. Втім, лікарі-дієтологи не рекомендують зловживати цим смаколиком, оскільки можна нашкодити своєму здоров’ю. Розповідаємо, як правильно їсти сало, щоб воно принесло максимальну користь для організму.

Яка користь сала: скільки можна вживати продукту на день

Лікарі зазначають, що сало – це вкрай корисний продукт для здоров’я нашого організму. Воно містить жири, які зміцнюють наші клітини і стінки судин. Сало допомагає унормовувати роботу нашої ендокринної, нервової та серцево-судинної систем. Також позитивно впливає на роботу головного мозку, попереджуючи нервові розлади.

А щоб отримати від сала максимальну користь, його треба їсти не більше 50 грамів на день, інакше воно негативно впливатиме на роботу серця й кишківника.

Як правильно їсти сало, а кому варто відмовитися

Щоб сало найкраще засвоювалося і принесло максимальну користь, його треба правильно вживати. Лікарі рекомендують нарізати продукт тоненькими скибочками та їсти зі свіжим огірком чи зеленню. Найкраще, щоб це було слабосолоне або зовсім не солоне сало.

Якщо їсти сало з борщем і пампушками, такий тандем погубить усю його користь. Воно погано засвоюватиметься організмом, через що можуть бути болі в животі та шлунку. Також це призведе до підвищення рівня "поганого" холестерину і кров’яного тиску.

Коли та як краще їсти сало

Якщо ви не можете обійтися без цього смаколика, тоді його можна їсти двічі на день, але суворо по 50 грамів. Перерва між прийманнями їжі має бути не меншою, ніж чотири години.

Сало варто їсти тоді, коли вам хочеться і коли дуже кортить чогось солоденького, особливо якщо ви нервуєте. Медики зазначають, коли тягне на солодощі, організм потребує жирів, яких йому не вистачає. І щоб не їсти цукерки чи випічку, краще з’їсти сала з огірком – це принесе більше користі для здоров’я.


Рецепти приготування корисного сала в домашніх умовах

Намазка з часником

Інгредієнти: (5 порцій)

  • сало – 100 г,
  • часник – два зубчики,
  • сіль, перець (за смаком),
  • кріп, зелена цибуля (за смаком).

Сало порізати на шматки, помолоти на м’ясорубці, вичавити у нього часник, посолити, поперчити і добре перемішати. Ця намазка чудово піде з чорним хлібом як окремий бутерброд, або її смачно споживати з борщем.

До цієї намазки можна за бажанням дрібно порізати зелений кріп або зелену цибулю. Бурерброди з такою намазкою можна готувати як для членів сім’ї, так і для гостей.

Якщо раптом у вас нема м’ясорубки, а дуже хочеться саме такої намазки, то сало можна порізати дрібненькими кубиками і додати до нього всі інші інгредієнти.

Перед споживанням дати постояти цій намазці (щоб всі інгредієнти познайомилися) хоча б три години.


Намазка з часником, кропом і червоним перцем

Інгредієнти: (15 порцій)

  • сало – 300 г,
  • часник – 2 зубчики,
  • кріп – 3-4 гілочки,
  • солодкий перець – один невеликий або половинку великого.

Сало перекрутити на м‘ясорубці і розділити на три рівні частини. У першу витиснути часник (за смаком), в другу – дрібно порізати кріп, в третю – солодкий червоний перець.

Дно квадратної скляної форми вистелити харчовою плівкою. Тоді викласти перший шар намазки з часником, другий – з кропом і зверху – з перцем. Злегка притиснути, накрити плівкою і поставити у морозилку на 2-3 години. А тоді дістаєте, ріжете на шматочки. Один шматочок залишаєте і смакуєте, решта в морозилку.


Смачного!

Related

Смачно 3723612283832408942

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item