Україна та ЄС готуються змінити Угоду про асоціацію - ЗМІ



Україна та ЄС мають намір почати переговори про зміну торговельних умов. 
Про це пише Європейська правда.
Як зазначає видання, 7 вересня у Брюселі представники українського МЗС та Мінекономрозвитку попросили у Євросоюзу торговельної допомоги – тобто додаткового відкриття ринку ЄС, яке дозволило б мінімізувати вплив російського ембарго на українську економіку.
"Ми домовилися про те, як ми будемо обговорювати розширення можливостей по ЗВТ, а також можливе розширення квот та інші ідеї. Цей діалог почнеться ближчим часом, потрібно тільки зробити низку додаткових розрахунків", - заявив Павло Клімкін в коментарі ЄвроПравді.
За даними ЄП, мова йде про глибокий перегляд економічної частини Угоди про асоціацію. Це означає, що деякі безмитні квоти для українських товарів (перш за все – для сільгосппродукції) будуть збільшені. Натомість європейські товари так само мають отримати додаткові механізми виходу на український ринок.
"Є товари, які ми в принципі імпортуємо, але зараз робимо це з РФ, а можемо везти їх з ЄС", - зазначив один з членів української делегації.
Механізм перегляду Угоди про асоціацію вже є – він передбачений самою угодою. За статтею 461, Рада асоціації (двосторонній орган, створений в рамках Угоди) має право – беручи до уваги поточні події та стан економіки – "переглядати функціонування угоди в світлі її цілей".
Засідання Ради асоціації очікується в грудні поточного року. Цілком можливо, що саме тоді сторони офіційно запустять процес переговорів про її перегляд, пише видання.

Related

Політика 9009160087295103381

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item