РФ не підпише договору про заборону ядерної зброї

Будівля МЗС Росії в Москві

Глава Міністерства закордонних справ Росії Сергій Лавров повідомив про відмову Росії приєднуватися до договору про заборону ядерної зброї.

Росія не має наміру приєднуватися до договору про заборону ядерної зброї (ДЗЯО). Про це заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров на засіданні Ради Безпеки ООН з питань про заборону ядерної зброї, передає прес-служба російського відомства.
За словами Лаврова, Росія "розділяє завдання побудови без'ядерного світу", проте домагатися цієї мети треба "не такими односторонніми методами", на яких заснований договір. 
Міністр пояснив, що повністю знищити ядерну зброю можна лише "в контексті загального і повного роззброєння в умовах забезпечення рівної і неподільної безпеки для всіх, зокрема і для власників ядерної зброї". Але положення ДЗЯО, вважає Лавров, не відповідають цим принципам. 
"У ньому ігнорується необхідність обліку всіх факторів, що впливають сьогодні на стратегічну стабільність. Він також провокує глибокі розбіжності між членами міжнародного співтовариства і може мати дестабілізуючий вплив на режим нерозповсюдження", - зазначив глава російського МЗС.
Росія вимагає від США прибрати ядерну зброю з Європи 
Раніше повідомлялося, що США мають намір збільшити ядерний потенціал через Росію.

Related

Події у світі 8463344318936047823

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item