Поранених учасників Майдану прирівняли до бійців АТО


Набув чинності закон, який прирівнює людей, що отримали травми під час Майдану до бійців АТО.
Пільги надаються людям, які отримали тяжкі, середньої тяжкості або легкі поранення, що не привели до інвалідності, за умови звернення за медичною допомогою в період з 21 листопада 2013 року по 30 квітня 2014 року. Закон опублікували в офіційному виданні "Голос України".
Вони зможуть безкоштовно отримувати ліки, зубні протези, путівки в санаторії. Отримають знижку 75% на квартплату та комунальні послуги. Їм надатуть браво безкоштовно користуватися міськими транспортними засобами.
Пільговикам першочергово надаватимуть житло, переважне право на працевлаштування в разі ліквідації підприємства та право залишитися на роботі при скороченні чисельності працівників. Отримають додаткову відпустку терміном 15 діб зі збереженням зарплати.
Пораненим повинні видати посвідчення "Потерпілий учасник Революції гідності". Пільги не призначаються міліціонерам, спецназівцям, військовослужбовцям внутрішніх військ і представників ЗСУ, які були поранені в ході Революції гідності.
Міністерство фінансів завершило процес підготовки змін до постанови Кабміну про повну монетизацію субсидій і пільг на комунальні послуги. У разі прийняття оновленої постанови, гроші на оплату комунальних послуг будуть перераховуватися на особистий рахунок одержувача вже з 1 квітня 2018 року.

Related

Суспільство 5370569119346368348

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item