Китай заявив про вторгнення США в свої води

Китай заявив про вторгнення США в свої води
Есмінець USS Higgins пройшов в Південно-Китайському морі

Пекін висловив рішучий протест і закликав Вашингтон припинити провокації в Південно-Китайському морі.

У Міністерстві оборони Китаю повідомили, що кораблі ВМС США самовільно вторглися в територіальні води країни в Південно-Китайському морі, пише Reuters.

Зазначається, що йдеться про акваторію Парасельських островів (Сиша - кит.).

Китай у відповідь направив авіацію корабельного базування, яка зробила американським кораблям попередження про те, що вони повинні залишити акваторію.
В оборонному відомстві чергові маневри американських кораблів назвали провокацією, "порушенням законів КНР і відповідних міжнародних норм, серйозним безцеремонним порушенням територіального суверенітету Китаю".

Влада Китаю має намір вживати всіх заходів для захисту державного суверенітету і національної безпеки країни.

Раніше, за даними агентства, есмінець USS Higgins і крейсер з керованою ракетною зброєю USS Antietam пройшли 27 травня в 12 морських милях від Парасельських островів у Південно-Китайському морі.

Парасельські острови - частина спірної території в Південно-Китайському морі. У Китаю і низки країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону є розбіжності щодо питань морських кордонів і щодо зон відповідальності на цій території.

Раніше Пентагон відмовився запрошувати Китай на військові навчання RIMPAC вТихому океані після того, як Пекін розмістив системи озброєння на спірних островах в Південно-Китайському морі.

Related

Події у світі 4302859052218926361

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item