У ЄС мають намір заборонити одноразовий посуд із пластику

У ЄС мають намір заборонити одноразовий посуд із пластику
Країнам ЄС доведеться платити штрафи у спільний європейський бюджет - 80 центів за кілограм непридатного до переробки сміття
Єврокомісія планує заборонити ряд одноразових продуктів із пластику й штрафувати країни-члени ЄС за пластикове сміття, що не підлягає вторинній переробці, передає DW.
Як повідомляється, комісія ЄС має намір представити в Брюсселі пакет заходів по боротьбі з пластиковим сміттям у понеділок, 28 травня.
Згідно з проектом директиви, заборона повинна торкнутися одноразових виробів із пластику, альтернатива яким легко доступна і прийнятна за ціною.
Йдеться, зокрема, про одноразовий посуд, столові прилади, трубочки-соломинки для напоїв, ватяні палички і пластикові кріплення для повітряних куль.
Крім того, планується обмежити використання пластикових упаковок для їжі, що продають на винос закусочні.
Відзначається, що комісар ЄС з питань бюджету Гюнтер Еттінгер запропонував стягувати з влади країн ЄС певну суму за кожен кілограм пластикового сміття, непридатного до переробки для повторного використання.
"Якщо виходити з багаторічного фінансового планування Єврокомісії, то такий збір може скласти 80 центів за один кілограм, які підуть до загального європейського бюджету", - пояснив Еттінгер.
На його думку, цей захід допоможе скоротити обсяг пластикових відходів.

Related

Суспільство 5115296649201410992

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item